woensdag 29 september 2021 00:15

Philippe Clement: "Opnieuw heel fier en vooral over manier waarop"

Coach Philippe Clement was na de stuntzege tegen RB Leipzig uiteraard in de wolken met de prestatie van zijn groep.

"Ik ben opnieuw enorm fier op mijn groep en dan vooral de manier waarop deze zege tot stand is gekomen", begint de coach zijn relaas. "Ik zag een heel sterke eerste helft met veel kwaliteit aan de bal en bijgevolg ook een verdiende voorsprong aan de rust. Na de pauze merk je dat we het moeilijker hebben, maar dan zag ik een enorme solidariteit binnen mijn team. Charles bijvoorbeeld was ziek 2 dagen geleden en zat in de tweede helft kapot. Zijn vervanger Wesley had het niet makkelijk om de bal bij te houden, maar toen zag je dat heel het team vocht voor elkaar. We krijgen dan zelfs nog de kans op de 1-3 via Noa, waarbij ik nog altijd niet zeker ben of het wel buitenspel was."

De coach wou ook iets kwijt over de intensiteit. "We spelen al 2 jaar op hoge intensiteit, maar in de Champions League ligt het niveau inderdaad nog enkele trappen hoger. We trainen gewoon keihard om steeds die verdere stappen te kunnen zetten. Tegen deze ploegen met hogere budgetten en meer kwaliteit in de kern, moeten wij op andere manieren stappen vooruitzetten zodat we hier ook resultaat tegen kunnen halen. Vorig jaar zag je ook al dat we meer durf aan de bal hadden en dat zetten we dit jaar mooi verder. Ik schat deze zege dan ook opnieuw heel hoog in, want RB Leipzig is gewoon een enorm sterk elftal."

Clement rust echter niet op zijn lauweren. "Dit geeft me net nog meer honger voor de rest en om iedereen scherp te houden om zo nog een niveau te doen groeien. In deze match heeft Leipzig ook verschillende tactieken gebruikt, maar mijn spelers hebben daar telkens perfect op gereageerd en dat is ook opnieuw een stap vooruit."

Tot slot was er ook nog een lovend woordje voor zijn captain Hans Vanaken. "Hans heeft het EK meegemaakt en had dan een heel korte vakantie. Dan is het ook normaal dat hij bij heel het begin van de competitie nog niet top is. Hij had dus iets langer nodig om naar zijn beste vorm toe te groeien en natuurlijk zal het vertrouwen van bij de Rode Duivels daar ook wel een rol in gespeeld hebben", besloot een fiere coach Clement. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in