Reacties na Club Brugge - Anderlecht

Tussen het feestgedruis door sprokkelden we reacties van Timmy Simons, Ruud Vormer, Bjorn Engels, Laurens De Bock, Stefano Denswil, Hans Vanaken, Abdoulay Diaby, Thomas Meunier, coach Michel Preud’homme, voorzitter Bart Verhaeghe en ex-speler Mathew Ryan.

Text: 

Timmy SIMONS

“Dit is mijn mooiste titel”

Timmy Simons kon na exact elf jaar opnieuw de titel vieren. De Brugse kapitein zorgde zelf van op de stip voor de 4-0. "Wie deze wedstrijd gezien heeft, weet dat deze titel oververdiend is", zei een dolgelukkige kapitein. "We hebben een zeer goed seizoen gehad. We zijn er al een paar keer dichtbij geweest, maar de play-offs waren in het verleden altijd moeilijk voor ons. Dit seizoen hebben we gepiekt en is het echt gelukt. Vorig jaar hebben we dat ook geprobeerd, maar toen misten we wat scherpte door de beker en de Europa League. Nu is het wel gelukt. Dit is echt fantastisch. Zeker als je de steun ziet. Onze aankomst hier in het stadion was al om kippenvel van te krijgen, maar dat geeft ook zenuwen. Dat brengt druk met zich mee. Maar als je ziet hoe de groep daarmee is omgegaan… Ik moet echt alle spelers feliciteren. Deze groep kan veel aan. Dit is alleszins mijn mooiste titel. Ik kan eindelijk iets teruggeven aan alle mensen die er jaar na jaar in zijn blijven geloven. Het is geweldig. Ik hoop dat ze het stadion niet afbreken, maar het zal niet veel schelen denk ik." (SF)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Ruud VORMER

“Die sfeer… nooit eerder gemaakt!”

Ruud Vormer was de eerste Clubspeler bij wie we een reactie konden optekenen na de uitreiking van de kampioensbeker. “We hebben fantastisch gespeeld vandaag”, sprak de middenvelder duidelijke taal. “We waren heel efficiënt, want bijna elke kans was raak en daardoor kreeg Anderlecht geen schijn van een kans. Ik denk dat we kampioen geworden zijn doordat we het ganse seizoen een sterk collectief vormden en ook de rotaties bleken achteraf zeker zijn nut te hebben. We sloten de reguliere competitie af als leider en dankzij onze sterke prestatie tijdens de play-offcampagne bleven we steeds de druk op onze tegenstanders houden. En dan die sfeer vandaag, nog nooit eerder meegemaakt. Fantastisch was het om in dergelijke supporstersgekte met 4-0 te winnen van onze aartsrivaal. Ik denk dat niemand kan ontkennen dat we de verdiende kampioen zijn dit seizoen.” (FDC)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Bjorn ENGELS

“We hebben Anderlecht gewoon naar huis gespeeld”

Voor Bjorn Engels kan de pret niet op. Eerst een selectie voor het EK en nu dus de titel met Blauw-Zwart. “Ik denk dat de 4-0 voor zich spreekt”, aldus de Brugse centrale verdediger. “We hebben Anderlecht vandaag gewoon naar huis gespeeld en al de rest is gewoon bijzaak. Het begon met die 5-0 tegen Zulte, dan de 3-0 tegen Genk en dan vorige week 1-4 op Gent. Er kan zeker niemand zeggen dat we het gestolen hebben dit jaar. Met als apotheose de aartsrivaal uit Brussel een pandoering geven van jewelste. Ja, dat doet bijzonder veel deugd. En ik heb het al gezegd, door de media nam de druk met de week toe, maar we hebben desondanks het hoofd koel kunnen houden met het gekende resultaat.” (FDC)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Laurens DE BOCK

“En nu… een feestje bouwen zeker?”

Het spreekt voor zich dat elke Clubspeler compleet uit de bol ging, zo ook Laurens De Bock die glunderde van tevredenheid. “Toen we op weg waren naar het stadion voelde je dat iedereen die Club Brugge een warm hart toedraagt iets verwachtte van ons”, opende De Bock. “Welnu, ik denk dat we na deze duidelijke overwinning getoond hebben dat het vandaag onze dag zou worden. Ik denk dat we dik verdiend gewonnen hebben vandaag, want Anderlecht  heeft ons nauwelijks in de problemen kunnen brengen. En dan onze supporters, on-ge-loof-lijk waren ze vandaag. We verwachten wel iets, maar dat … pff, het zijn zonder meer de beste supporters van het land, zonder enige twijfel. Ik denk dat met de 5-0 tegen Zulte Waregem bij ons het geloof beginnen groeien is dat we wel degelijk kampioen konden spelen. En nu… een feestje bouwen zeker?” (FDC)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Stefano DENSWIL

“Wij voelden de drang van de supporters dat het nu moest gebeuren”

Ook Stefano Denswil genoot duidelijk. Achteraf verwoordde hij zijn analyse als volgt: “Reeds tijdens de opwarming kreeg ik een speciaal gevoel”, aldus de Brugse Nederlander. “We voelden gewoon aan de sfeer en de gezangen van onze supporters dat het nu moest gebeuren. En gelukkig hebben we de droom van onze vele supporters kunnen waarmaken. Ik weet niet hoeveel mensen daarnet al dankjewel tegen mij gezegd hebben. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt, ongelooflijk. En dan nog met 4-0 tegen Anderlecht. Het stond blijkbaar in de sterren geschreven dat we op die manier kampioen moesten spelen, wat natuurlijk een heel aangename ervaring is. Wij waren vanaf het eerste fluitsignaal de beste ploeg en hebben onze tegenstanders geen schijn van een kans gegeven. We hebben onmiddellijk laten zien dat er maar één ploeg het waard was om kampioen te worden dit seizoen en dat was Club Brugge. We waren niet alleen voor de play-offs de beste ploeg, maar ook in die nacompetitie zijn we de beste gebleven en daardoor zijn we dan ook de verdiende kampioen geworden.” (FDC)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Hans VANAKEN

“Hier hebben we een heel jaar voor gewerkt”

Hans Vanaken kon op het uur de 3-0 binnenkoppen en zo voor de definitieve beslissing zorgen. “Hier hebben we een heel jaar voor gewerkt. Toen we hier toekwamen deze middag aan het stadion, stonden er duizenden mensen ons op te wachten. Als speler krijg je er dan nog meer zin in. Als je dan ziet op welke manier we deze wedstrijd tot een einde brengen. Het was wel op twee gedachten hinken. Anderlecht moest winnen om een kans te blijven houden. Maar we hebben ze meteen bij de keel gegrepen. We scoorden dan nog twee keer kort naeen in die eerste helft. Daarna was het meer op het gemak bij ons. Het is meer dan verdiend, voor de play-offs hadden we al negen punten voorsprong op Anderlecht en vier op Gent, daarna werd het gehalveerd. Maar met een sterke thuisreputatie lieten we het niet liggen. Enkel Anderlecht kon hier in de competitie komen winnen. In de play-offs mikten we om op verplaatsing wat punten te pakken en dat lukte op Oostende en Gent. Maar die 4-0 maakt het speciaal, zelfs mooier en dit tegen een rechtstreekse concurrent. Voor de match hadden we wel gezegd bij gelijkspel of verlies blijven we op kop. Maar we hebben het hier afgemaakt, je kan het niet beter doen. Elf jaar was het van net niet voor Club, de honger was groot bij supporters, spelers en staf. Iedereen leefde naar die titel toe. De ploeg had dit als doel en presteerde collectief sterk, de fans zorgden voor de perfectie. Nu spelen we volgend seizoen Champions League, de mooiste competitie van Europa. We hopen alvast op een goede loting. Of de trainer blijft? Ik weet niet wat hij zal doen. Zijn keuze staat vast, hij zal zelf communiceren wat hij zal doen als de tijd daar is.” (KN)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Abdoulay DIABY

“Veel scoren en een goede defensie, dat is de ideale mix om kampioen te worden”

Abdoulay Diaby scoorde twee keer halfweg de eerste helft en zette Club zo op weg naar de titel. “Dit is een verdiende titel na een lang en fantastisch seizoen. Het is de eerste titel die ik behaal. Je ziet het misschien niet aan de buitenkant, maar vanbinnen ben ik echt tevreden. Dat is het mooiste aan het seizoen: de titel pakken. De supporters hebben ons de nodige steun gegeven. Het afmaken vandaag tegen Anderlecht is fantastisch. In de play-offs waren we goed gestart, daarna verloren we op Anderlecht en Genk. Maar op het einde behalen we een 1-4 overwinning op Gent, een verdiende zege. Als je dan met 4-0 thuis tegen Anderlecht de titel pakt, dat maakt het verdiend. Het was een seizoen met hoogtes en laagtes, maar zo blijf je gemotiveerd. Zo kreeg ik een rode kaart in de bekerfinale, niet verdiend volgens mij. Voorheen kon ik Club naar de finale leiden met vier treffers waaronder twee tegen Gent in de halve finales. Voor mij persoonlijk vind ik het een goed seizoen. Ik speel voor de coach en de supporters. Als aanvaller wil je zoveel mogelijk scoren. De laatste twee, drie wedstrijden lukte het scoren niet meer maar de trainer behield het vertrouwen. Hij bleef op me rekenen. Het was aanpassen hier bij Club, de coach zette me op de flank in het begin, maar hij zei me dat mijn kans wel zou komen. Mijn broer belde me deze week op en hij vertelde me dat ik terug moest spelen zoals voorheen en me daar geen vragen bij stellen. Thuis spelen was de kracht van Club, we zijn hier zo goed als onoverwinnelijk. Daarnaast lukte het om veel te scoren en we hebben een goede defensie, de ideale mix om kampioen te worden. Het geloof kwam er echt toen we thuis Gent klopten en daarna terug bevestigden door daar ruim te winnen.” (KN)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Thomas MEUNIER

“Dit jaar was op eigen veld uitzonderlijk”

Thomas Meunier lag met een assist voor Diaby aan de basis van het eerste doelpunt. De Rode Duivel genoot na afloop zichtbaar. “Mijn selectie voor het EK is een mooie beloning en daarnaast kwalificeren we ons voor de Champions League en pakken we de titel. Het was dus een goede week. Dit jaar was op eigen veld echt uitzonderlijk, met enkel verlies tegen Anderlecht. We plukken de vruchten van het goede werk. De druk was niet altijd gemakkelijk deze week. De media bracht echt de spanning in de tweestrijd met Anderlecht. Maar we zijn volwassen als spelers en hebben een staf die de kalmte weet te bewaren. Dat zag je aan deze prestatie op het veld. De rol van Preud’homme hierbij was om ons als spelers te doen groeien, het was werken voor hem van begin tot einde. Club zal nu proberen om al die elementen samen te houden voor in de Champions League, zowel staf als spelers. Maar nu is het eerst feest. Club heeft iets in elkaar gebokst voor ons spelers zodat we kunnen genieten van dit memorabele moment. Hierna volgen nog twee wedstrijden. Op Zulte en thuis tegen Oostende zullen we proberen om deze titel wat kleur bij te zetten. Dit zowel voor ons als voor de supporters.” (KN)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Michel PREUD’HOMME

“We zijn de verdiende kampioen”

Michel Preud’homme zag dat zijn team vooruit gestuwd werd door de fans. “Toen we vanuit het hotel naar het stadion zijn gekomen, hebben we nog één keer gezien wat de honger was van onze supporters. Normaal doen we tien minuten over die afstand, maar deze keer duurde het een halfuur omdat alles door de fans geblokkeerd was. De ploeg was natuurlijk gemotiveerd, maar daardoor nog meer. Dat heeft zich vertaald in de wedstrijd, waar we vanaf de eerste minuut hoge pressing gezet hebben. We konden het spel van Anderlecht beletten en bovendien gaven die twee doelpunten van Diaby rust aan de ploeg. We speelden een heel goede wedstrijd. Anderlecht heeft één kans gehad toen Acheampong werd diep gestuurd, maar voor de rest hebben we alles gecontroleerd. We hebben de perfecte wedstrijd gespeeld. Na de 1-4 op Gent nu 4-0 tegen Anderlecht… Ik denk dat we de verdiende kampioen zijn.”
Michel Preud’homme kwam in september 2013 naar Club Brugge met als opdracht Blauw-Zwart de titel te schenken en daar is de Luikenaar nu dus in geslaagd. “Toen ik hier toekwam, heb ik direct gezegd dat ik geen toverstok heb, maar wel een bepaald recept. Psychologisch, voetballend en fysiek. Maar het vergt tijd om iedereen in dezelfde richting te krijgen. Bovendien zijn we hier in België en worden er af en toe goede spelers weggeplukt. Vorig jaar hadden we honger in alles, en hebben we niet gekozen. We hebben toen met de beker een prijs gepakt en de kwartfinale van de Europa League is voor mij ook een prijs. Dit jaar hebben we alles opgeofferd voor de titel en dat heeft ook geloond.”
Met deze titel kan Michel Preud’homme zijn palmares opnieuw uitbreiden. “Ik voelde dezelfde trotsheid als toen ik de titel pakte met Standard na 25 jaar. Dit geeft een enorme voldoening. Het publiek is ons altijd blijven steunen. Het is niet evident voor een Luikenaar hier in Brugge, maar de mensen zijn altijd in mij blijven geloven. Toen het minder ging, dacht ik altijd: ik blijf vechten voor hen. Of ik zal blijven? Nu moeten we eerst deze titel vieren, daarna nog twee matchen en vervolgens bekijken we het wel.”
De Brugse coach gelooft in elk geval dat Club nu vertrokken is voor enkele succesjaren. “Club Brugge heeft structuur en heeft sterke mensen in het bestuur. Het moeilijkste was misschien om de eerste titel te behalen. We hebben heel intelligente en heel gedreven mensen aan boord, die Club Brugge heel sterk zullen maken in de toekomst.” (SF)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Bart VERHAEGHE

“Deze titel is voor iedereen die Club een warm hart toedraagt“ 

Een tot tranen toe bewogen voorzitter Bart Verhaeghe overzag de knotsgekke vreugdetaferelen en stond de verzamelde pers op het veld te woord : “Ik ben dankbaar, heel dankbaar. Ik ben dankbaar voor de spelers, de technische staf maar ook onze supporters. Die hebben hier zo lang op moeten wachten, deze titel is dan ook voor hen”, aldus Verhaeghe in een eerste reactie. “Zet dit maar dik in de verf want bij Club draait het niet om mezelf maar wel om iedereen die Blauw-Zwart in het hart draagt. Nogmaals, deze titel is voor de spelers, de staf, al onze medewerkers die achter de schermen hun steentje bijdragen tot het geheel en dus ook onze supporters. Dit is onze manier om hen iets terug te geven want naar dit moment hebben ze lang, heel lang moeten uitkijken. Weet je, dit is een duurzaam verhaal en dit moet het blijven. Met een kwartfinale in de Europa League, twee bekerfinales, waarvan één met winst, en drie eerste plaatsen na de reguliere competitie, mag duidelijk zijn dat Club de afgelopen jaren wel degelijk de beste ploeg is. Helaas liep het dan telkens fout in de play-offs, ditmaal is het ons wel gelukt. Club is en blijft een topploeg, we horen hier te staan. Dit is zeker geen misplaatste arrogantie maar de afgelopen jaren hebben we zwaar geïnvesteerd in de spelersgroep, onze technische staf en de ganse omkadering”, aldus de voorzitter die reeds uitkijkt naar de deelname aan de Champions League. “Uiteraard kijk ik daar enorm naar uit, want dit is goed voor ons imago. Kunnen deelnemen aan het hoogste niveau, moet voor iedereen een droom maar tevens ook een uitdaging zijn. We hebben er dus enorm veel zin in. We willen in de Champions League zeker geen belabberd figuur slaan en achter de schermen zijn we reeds volop bezig naar volgend seizoen toe. Hoe? Sta me toe om hier voorlopig niet op te reageren en eerst te willen genieten van deze titel …” (MV)

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Text: 

Mathew RYAN

“Ik ben heel blij dat ik deze speciale dag live kan meemaken”

Voor de aftrap kreeg Mathew Ryan zijn welverdiende “Blauwe Schoen” uitgereikt en daardoor kon hij de geladen topper tussen Club en Anderlecht live meemaken. “Ik had altijd gehoopt om nog eens terug te kunnen keren naar de ploeg waar ik heel veel aan te danken heb”, aldus de Brugse ex-doelman. “En uitgerekend vandaag ben ik hier en kan Blauw-Zwart kampioen spelen. Tja, mijn ex-ploeg liet meteen blijken dat het menens was vandaag en hebben Anderlecht dan ook geen schijn van een kans gegeven. De 4-0 is dan ook een juiste weergave van het spelbeeld dat we te zien kregen. Vorig jaar won ik ook een prijs, namelijk de Beker van België, wat zeker niet slecht is, maar natuurlijk had ik ook graag eens kampioen geworden. Nu, ik heb zelf de keuze gemaakt om vorige zomer Brugge te ruilen voor Valencia, dus moet ik nu niet zeuren. Ik begrijp heel goed dat de fans na elf lange jaren van wachten zo uit hun dak gaan. Het is hen van harte gegund. Vanavond ga ik ook een beetje meevieren met mijn vele goede vrienden die ik hier nog heb en dan morgen terug naar Spanje.” (FDC) 

Reacties na Club Brugge - Anderlecht
Reacties na Club Brugge - Anderlecht

Related articles