Reacties na Club Brugge - Başakşehir

Na de wedstrijd tegen Başakşehir verzamelden we reacties van Stefano Denswil, Emmanuel Dennis, Ruud Vormer en coach Ivan Leko.

Stefano DENSWIL: “Er kan vanalles gebeuren in de terugmatch”

Text: 

Stefano Denswil scoorde op vrije trap twee belangrijke doelpunten, maar dat volstond niet voor de overwinning. “Ik ben blij dat ik mijn team zo kon helpen met mijn twee doelpunten op vrije trap, maar het is een zonde om met 3-3 naar daar te gaan. In de eerste helft waren ze niet sterk. Alles zat goed bij ons, we zaten er kort bovenop, we creëerden kansen en de 2-0 was onze verdienste. Het is dan zuur dat in de tweede helft de rollen omgedraaid waren. Ik moet de beelden nog eens terugzien van de tegendoelpunten. Het ging zo snel, ik draaide me om en hij lag al tegen de netten. Het ging in een flits. We moeten nu dat gevoel van de eerste helft meenemen naar daar, we weten wat we kunnen. We zullen analyseren wat er misliep bij de tegengoals, want na een 2-0 voorsprong mag dit niet. We grepen hen naar de keel in de eerste helft, daarna hebben we achteruit gelopen en gaven we het weg. Er kan van alles gebeuren in de terugwedstrijd. Besiktas was ook een heksenketel enkele jaren terug. Maar als je een doelpunt kan scoren, dan viseren de supporters vlug hun eigen ploeg. Hopelijk is dit het scenario voor volgende week. Zij hebben individuele kwaliteiten, maar wij hebben die ook. We staan hier nu met een kleine teleurstelling en hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Gelukkig werd het nog 3-3.“ (KN)

Emmanuel DENNIS: “Overtuigd dat we volgende week winnen”

Text: 

Emmanuel Dennis bracht Club al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong op aangeven van Refaelov. “Het is een ontgoochelend resultaat voor ons. Het was heel belangrijk om de drie punten te pakken. We hebben nu nog één kans in Turkije en we gaan er alles aan doen om daar te winnen. Het was een normale wedstrijd op fysiek vlak, maar we moeten nog meer werk verzetten en nog beter communiceren. We moeten elkaar beter aanvoelen op het veld en zo gaan we die tweede wedstrijd winnen. Alles kan in voetbal, we hebben nu vier weken training achter de rug. We begrijpen elkaar, maar er kan nog altijd progressie zijn. Ik ben tevreden met de coach, hij kent het probleem en hij zal dit zeker oplossen. Ik ben nieuw in dit team en ik ga alles geven voor de ploeg. De supporters hebben me graag en ik wil hen niet ontgoochelen. Ik ben ervan overtuigd dat we volgende week gaan winnen, want we hebben een goede ploeg met goede spelers en een goede coach aan het roer.” (KN)

Ruud VORMER: “De tweede helft was een wereld van verschil”

Text: 

Ruud Vormer sprak vlak na het eindsignaal klare taal. “Het zag er heel goed uit na de eerste 45 minuten omdat we door het scoren van twee mooie goals met een 2-0 voorsprong konden gaan rusten en met een zeer goed gevoel naar de kleedkamer stapten,” aldus de kapitein. “En dan komt die tweede helft en werd het plots een wereld van verschil. Ik had het gevoel dat de ruimtes tussen de linies plots veel te groot werden. Wij liepen alleen maar achter de bal aan, terwijl de Turken heel goed tussen de linies konden en mochten lopen. Plots stond onze verdediging op wankele benen en dat kwam ook omdat onze tegenstander heel wat sneller ging spelen dan voor de rust. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar de idee was om na de rust nog een keer te scoren, maar dat verliep natuurlijk een ietsje anders dan dat we verwacht hadden. Achteraf ben ik toch blij dat we toch nog een derde keer konden scoren en alsnog een gelijkspel uit de brand konden slepen. In Turkije wacht ons natuurlijk een zeer moeilijke opdracht maar in voetbal weet je nooit.” (FDC)

Ivan LEKO: “Na de rust enkele cadeaus weggegeven”

Text: 

Ivan Leko kon zijn eerste officiële wedstrijd als Clubcoach niet winnend afsluiten. “Er was een enorm verschil tussen de eerste en de tweede helft. Tijdens de eerste helft speelden we agressief en compact en gaven we amper iets weg. We hadden de totale controle over de wedstrijd. Na de rust zijn we echter te veel achteruit gekropen en hebben we enkele cadeaus weggegeven. Dat is pijnlijk. We lazen de wedstrijd soms niet goed.”

De Kroaat beseft dat het moeilijk zal worden om volgende week alsnog de kwalificatie af te dwingen. “We wisten dat we tegen een goede ploeg speelden. Ze hebben veel individuele kwaliteit en beschikken over een ploeg van Champions League-niveau. We wisten dat we alleen op collectief vlak een kans hadden en dat lukte tijdens de eerste helft goed. We willen dominant spelen, initiatief nemen en aanvallend voetbal brengen, en dat was tijdens die eerste helft ook merkbaar. Jammer genoeg gaven we het na de rust uit handen. Het wordt moeilijk, maar in voetbal kan alles. Volgende week wordt het een totaal andere wedstrijd.” (SF)

Related articles