Reacties na de titel (I)

De titel maakt heel wat los bij alles wat Blauw-Zwart is. We luisterden op en naast het veld naar wat de spelers zelf vonden van hun prestaties zondag, en het hele seizoen.

Timmy Simons kon na exact elf jaar opnieuw de titel vieren. De Brugse kapitein zorgde zelf van op de stip voor de 4-0. "Wie deze wedstrijd gezien heeft, weet dat deze titel oververdiend is", zei een dolgelukkige kapitein. "We hebben een zeer goed seizoen gehad. We zijn er al een paar keer dichtbij geweest, maar de play-offs waren in het verleden altijd moeilijk voor ons. Dit seizoen hebben we gepiekt en is het echt gelukt. Vorig jaar hebben we dat ook geprobeerd, maar toen misten we wat scherpte door de beker en de Europa League. Nu is het wel gelukt. Dit is echt fantastisch. Zeker als je de steun ziet. Onze aankomst hier in het stadion was al om kippenvel van te krijgen, maar dat geeft ook zenuwen. Dat brengt druk met zich mee. Maar als je ziet hoe de groep daarmee is omgegaan… Ik moet echt alle spelers feliciteren. Deze groep kan veel aan. Dit is alleszins mijn mooiste titel. Ik kan eindelijk iets teruggeven aan alle mensen die er jaar na jaar in zijn blijven geloven. Het is geweldig. Ik hoop dat ze het stadion niet afbreken, maar het zal niet veel schelen denk ik." (SF)

Voor Bjorn Engels kan de pret niet op. Eerst een selectie voor het EK en nu dus de titel met Blauw-Zwart. “Ik denk dat het resultaat voor zich spreekt”, aldus de Brugse centrale verdediger. “We hebben Anderlecht vandaag gewoon naar huis gespeeld en al de rest is gewoon bijzaak. Het begon met die 5-0 tegen Zulte, dan de 3-1 tegen Genk en dan vorige week 1-4 op Gent. Er kan zeker niemand zeggen dat we het gestolen hebben dit jaar. Met als apotheose de aartsrivaal uit Brussel een pandoering geven van jewelste. Ja, dat doet bijzonder veel deugd. En ik heb het al gezegd, door de media nam de druk met de week toe, maar we hebben desondanks het hoofd koel kunnen houden met het gekende resultaat.” (FDC)

Ook Thomas Meunier had meer dan zijn aandeel in deze Brugse titel. Zondag lag hij met een assist voor Diaby aan de basis van het eerste doelpunt. De Rode Duivel genoot na afloop zichtbaar. “Mijn selectie voor het EK is een mooie beloning en daarnaast kwalificeren we ons voor de Champions League en pakken we de titel. Het was dus een goede week. Dit jaar was op eigen veld echt uitzonderlijk, met enkel verlies tegen Anderlecht. We plukken de vruchten van het goede werk. De druk was niet altijd gemakkelijk deze week. De media bracht echt de spanning in de tweestrijd met Anderlecht. Maar we zijn volwassen als spelers en hebben een staf die de kalmte weet te bewaren. Dat zag je aan deze prestatie op het veld. De rol van Preud’homme hierbij was om ons als spelers te doen groeien, het was werken voor hem van begin tot einde. Club zal nu proberen om al die elementen samen te houden voor in de Champions League, zowel staf als spelers. Maar nu is het eerst feest. Club heeft iets in elkaar gebokst voor ons spelers zodat we kunnen genieten van dit memorabele moment. Hierna volgen nog twee wedstrijden. Op Zulte en thuis tegen Oostende zullen we proberen om deze titel wat kleur bij te zetten. Dit zowel voor ons als voor de supporters.” (KN)

Related articles