maandag 22 februari 2021 23:30

Rik De Mil: “Doelpunten vielen op een goed moment”

Philippe Clement en de rest van de technische staf zit nog steeds in quarantaine en dus mocht Club NXT-coach Rik De Mil opnieuw de honneurs waarnemen. Met succes, want Blauw-Zwart behaalde een vlotte 3-0 zege tegen OH Leuven.

“We zijn heel tevreden met onze wedstrijd”, aldus De Mil. “We hadden onze jongens heel duidelijk gewaarschuwd. We wisten dat OHL een heel goed team is, met een sterk blok, met veel aanvallend talent dat er op de counter gevaarlijk kan uitkomen. We zijn evenwel goed gestart en bovendien vielen de doelpunten op een goed moment. Dat maakt het net iets makkelijker. We gingen de rust in met 2-0 en hebben het daarna volwassen uitgespeeld. De jongens zaten niet met Kiev in hun hoofd en hebben volop gefocust op deze wedstrijd. Er was een ideale mix tussen ervaring en jeugdig talent, en die combinatie heeft heel goed gewerkt.”

Rik De Mil
Rik De Mil

Ignace Van der Brempt verscheen aan de aftrap en bedankte voor het vertrouwen met een prachtig doelpunt. “Hij heeft mij met dat doelpunt niet verrast. Hij heeft dit seizoen al een soortgelijk doelpunt gemaakt met Club NXT. Hij kan absoluut zo’n doelpunt maken, maar hij heeft ook veel andere kwaliteiten. Verdedigende kwaliteiten, maar ook zijn mentaliteit. Het is belangrijk om de jongeren op het juiste moment te brengen en Ignace had getoond op training dat hij er klaar voor was. Ik ben heel blij met zijn prestatie, maar hij heeft mij niet verrast.”

 

Komende donderdag volgt al de terugwedstrijd tegen Dynamo Kiev. De kans dat Club tegen dan spelers kan recupereren, lijkt eerder klein. “Sommige jongens zijn aan de beterhand, maar andere jongens hebben nog ziekteverschijnselen. Morgen worden ze opnieuw getest. Noa heeft wel nog wat klachten, terwijl de andere jongens aan de beterhand lijken. Maar het gaat soms op en af. Met deze groep zullen we het wellicht moeten doen, maar zoals je vandaag zag, is die groep heel talentrijk en klaar voor deze drukke week.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in