donderdag 18 februari 2021 19:00

Rik De Mil: “Uitdoelpunt was heel belangrijk”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk in Kiev en dwong zo een goede uitgangspositie af. Door de coronabesmettingen bij de technische staf mocht Club NXT-coach Rik De Mil Philippe Clement vervangen. De interim-coach was tevreden met de prestatie van Blauw-Zwart.

“Een uitdoelpunt maken is altijd heel belangrijk in een Europees duel”, aldus De Mil. “We zijn dan ook tevreden met deze uitslag. Niet euforisch, want we zijn er nog lang niet. Het komt er nu op aan om het volgende week af te maken, maar dat uitdoelpunt was sowieso enorm belangrijk. We wisten dat Dynamo Kiev een technisch team was, dat ook sterk is in blok, en dat er in de omschakeling sterk kan uitkomen. Wij waren van onze kant organisatorisch sterk en hebben weinig weggegeven. We hebben de sterke punten van Kiev uitgeschakeld. We hebben geprobeerd om hoog druk te zetten en hebben bij momenten vanuit de organisatie gespeeld. In de eerste helft kon het balbezit beter, maar in de tweede helft hebben we toch meer initiatief genomen. Uiteindelijk hebben we minstens evenveel getoond als de tegenstander.”

Rik De Mil
Rik De Mil

Philippe Clement volgde de wedstrijd van thuis uit, maar had de groep vooraf wel nog online kunnen toespreken. “De communicatie is heel vlot verlopen, voor de match en ook tijdens de rust. We wisten perfect wat het plan was en hadden alles heel goed doorgesproken. Daardoor konden we tijdens de match makkelijk bijsturen. Ik heb geprobeerd om het verlengstuk van de coach te zijn. Ik ben in elk geval heel blij voor de groep en de coach, voor het werk dat de jongens geleverd hebben en voor het resultaat. Ik zal klaar staan voor zolang ze mij nodig hebben, maar ik ken heel goed mijn rol en mijn taken bij Club NXT.”

 

Naast de spelers die eerder al positief getest hadden op corona, moest uiteindelijk ook Mats Rits in extremis afhaken. “Mats heeft ook positief getest en zal medisch gerepatrieerd worden naar België. Hij voelt zich wel goed, maar gaat uiteraard meteen in quarantaine. We hebben zijn afwezigheid goed opgevangen met de groep.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in