donderdag 25 februari 2021 23:45

Rik De Mil: “We hadden efficiënter moeten zijn”

Club verdiende de kwalificatie, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Interimcoach Rik De Mil betreurde de gemiste kansen, maar focuste vooral op de knappe Europese campagne die Club afgelegd heeft.

“We gaven heel weinig weg, maar we hadden efficiënter moeten zijn. Als je de kansen niet afmaakt, dan weet je dat er altijd een risico is. En uiteindelijk gebeurde het slechtst mogelijke scenario: een tegengoal in de slotfase. Dit is dan ook een enorme ontgoocheling. Als ik daarnet mijn kleedkamer zag, dan was iedereen enorm ontgoocheld. We weten immers dat we meer verdienden en dat het meer kon zijn. Ook de jongens die op het veld stonden, verdienden meer dan dit. Het was een mooie Europese campagne, maar het kon nog mooier zijn. Maar laat ons vooral de goeie dingen onthouden en op dit elan verder gaan.”

Rik De Mil
Rik De Mil

Naast de vele afwezigen door corona moest ook Bas Dost na een uur geblesseerd het veld verlaten. “Het is moeilijk in te schatten hoe zwaar zijn blessure is. We zullen dat morgen bekijken met de medische staf en hopen dat het allemaal meevalt. Er is al heel veel gevraagd van deze groep, dus dat eist zijn tol. Als je een speler ziet uitvallen, is dat altijd een zware ontgoocheling. Je kan dan wel verschillende coronagevallen opvangen, maar als er dan ook nog eens spelers geblesseerd uitvallen, dan weet je dat het als team moeilijk wordt. Ook op fysiek vlak. Dat heeft ons op het einde van de wedstrijd parten gespeeld.”

 

Komende zondag wacht alweer de volgende match, op bezoek bij AA Gent. “Het is bang afwachten wie er zal kunnen spelen. Morgen wordt er opnieuw getest, dus we zullen zien wie er beschikbaar is. Bovendien is het afwachten wie we fysiek kunnen klaarstomen. Naar motivatie toe heb ik in elk geval geen enkele schrik. De groep is immers heel gemotiveerd en heel professioneel.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in