zaterdag 18 maart 2023 19:00

Rik De Mil: ”Geen reden tot paniek, wel enorm ontgoocheld”

Club Brugge kreeg enkele uitstekende kansen tegen KV Kortrijk, maar scoren lukte niet. Het ging met 1-0 onderuit en deed dus een slechte zaak in de strijd om de Champions’ play-offs. Coach Rik De Mil was dan ook erg ontgoocheld.

“Dit is geen stap achteruit. Als je naar het resultaat kijkt, dan ben ik natuurlijk enorm ontgoocheld, maar ik heb een team gezien dat gebracht heeft wat ik wil zien op het vlak van mentaliteit en strijd. Ook qua organisatie, qua wil en qua drive zaten we goed. Bloed, zweet en tranen zoals we bij onze club zeggen, waren aanwezig. Jammer genoeg ontbrak vandaag de efficiëntie. Of we moeten vrezen voor de Champions’ play-offs? We wisten dat er nog vijf finales waren. Maar het is niet omdat je er één verliest, dat je je daarom niet meer kan kwalificeren. Er is geen reden tot paniek, maar ik ben wel enorm ontgoocheld.”

Rik De Mil
Rik De Mil

De Brugse coach gunt duidelijk vertrouwen aan de Brugse jongeren. Jorne Spileers behield zijn basisplaats, terwijl in de tweede helft zowel Chemsdine Talbi als Romeo Vermant hun debuut mochten maken voor Blauw-Zwart. “Ik gooi ze er niet zomaar in. Ik zie ze bezig tijdens de week en had vertrouwen in hen. Bij deze stand moesten we iets proberen forceren. Ofwel lieten we het op zijn beloop met misschien hetzelfde resultaat tot gevolg, ofwel nemen we wat risico's met jonge gasten die vol enthousiasme inkwamen. Het waren moeilijke omstandigheden voor die jongens, maar ze waren niet onder de indruk en namen initiatief. Ik ben tevreden met hun invalbeurt.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in