Ruud Vormer: “Dit is een valse start”

Ruud Vormer wist met zijn ontgoocheling geen blijf. De Brugse kapitein stapte boos het veld af, maar was even later toch bereid om een reactie te geven.

Text: 

“Het is misgegaan in de eerste 45 minuten. We hebben een superslechte eerste helft gespeeld. We creëerden niks en er zaten te weinig loopacties in. Alles wat kon misgaan in de eerste helft, liep ook mis. Te weinig tempo ook. In de tweede helft ging het veel beter en creëerden we nog wat kansen. Maar het zat er niet in. We hadden altijd een mannetje meer aan de rechterkant, maar konden daar niet van profiteren. Het voetbal dat zij spelen is voortdurend met lange ballen. We weten allemaal dat het ons niet ligt.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Club was favoriet en dus komt deze nederlaag aan als een mokerslag. “Het is een valse start. Het is weer een bekerfinale die je verliest. Bij mij gaat het wel eventjes duren. Straks weer competitie, nieuwe kansen. Dat is altijd het mooie aan voetbal. Tegen Charleroi gaat het weer beginnen, maar deze nederlaag zal wel een paar dagen in de hoofden spelen. Maar we gaan geen excuses zoeken. Het was gewoon een kut eerste helft. We hebben het zelf gedaan. We zijn te veel met die gasten meegegaan in hun spel. Ik denk niet dat wij met de lange bal speelden. Af en toe moet je ook wel een bal achter de verdediging spelen. Ik denk echter niet dat Mignolet altijd naar voren trapte, in vergelijking met hun keeper.” (VL)

Related articles