Ruud Vormer: “Dit is fantastisch voor iedereen"

Ruud Vormer streed met de rest van de ploeg voor iedere meter op het veld. Club liet de Oostenrijkers niet in hun spel komen en Blauw-Zwart dwong zo verdiend de kwalificatie af.

Text: 

“Tactisch zat het wel goed. We begonnen sterk aan de wedstrijd en hielden het spel breed. Maar dan moet je die 1-0 kunnen maken en hen meteen pijn doen. Maar dat vergaten we. Linz bracht wel goed voetbal. Dan kwam de 1-0 er op een corner van mij, maar het is jammer van die strafschop. Iedereen maakt fouten, heel vaak gaat het goed en één keer mis je. Ik ben alvast heel blij met de kwalificatie. Met z’n allen terug naar de Champions League en daar proberen punten te pakken. Ik hoop op een grote naam nu. Madrid of Barça zou wel een keer leuk zijn in Jan Breydel. We zien het morgen wel.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Via de voorrondes de Champions League bereiken was geen evidentie. “Dit is toch beter dan de Europa League. Ook voor de club, de miljoentjes zijn weer binnen. Maar het was zeker geen evidentie. Met Kiev dat beter is op papier dan ons. Toch schakelden we hen uit. Daarna kregen we Linz dat Basel klopte. Dat ging dus pittig worden. Daarom dat die 0-1 vorige week zo belangrijk was. Dit geeft een seizoen extra glans en dit is fantastisch voor iedereen.” (KN)

Related articles