donderdag 18 februari 2021 19:15

Ruud Vormer: “Goed resultaat in moeilijke omstandigheden”

Club haalde dik verdiend een 1-1 gelijkspel in Kiev. Ondanks de vele corona-afwezigen en de ijzige koude speelde Blauw-Zwart een zeer volwassen wedstrijd. Kapitein Ruud Vormer lag met een knap getrapte hoekschop aan de basis van de gelijkmaker van Brandon Mechele.

“Het was inderdaad niet makkelijk om in dergelijke omstandigheden te spelen”, aldus de Brugse kapitein. “Het was echt ijskoud, er zette dan ook nog een aardig windje op, dus ja, we zijn blij met dit goede resultaat in moeilijke omstandigheden. Nu is het aan ons om volgende week thuis de klus te klaren. De 1-0 kwam werkelijk uit de lucht gevallen, want ik vond dat we zeker op dat moment de betere ploeg waren. Maar we hebben niet gepanikeerd en zijn daarna ons spel blijven spelen. Ik had zelfs het gevoel dat we nog te weinig gebruik gemaakt hebben van de ruimte, omdat we Kiev daar nog meer pijn hadden kunnen doen.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

De 1-0 viel inderdaad als een donderslag bij heldere hemel, maar Club zette daarna duidelijk nog een tandje bij. “Inderdaad”, vertelde Ruud verder. “We wisten meteen dat we moesten tegenscoren omdat je dan nog een grotere kans maakt om straks door te gaan. Zo konden we heel snel via een  kopbaldoelpunt van Brandon na een hoekschop de verdiende 1-1 op het scorebord brengen. Uiteraard denk ik ook als we volgende week weer voltallig de terugwedstrijd kunnen aanvatten dat we Kiev zeker moeten aankunnen. Maar we zullen volle gas moeten geven, want de Oekraïners mogen in geen geval onderschat worden.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in