Ruud Vormer: “Hadden steeds controle over de wedstrijd”

Het eerste doelpunt van Club was een kopie van de goal zondag tegen Standard: Balanta stuurde Vormer diep en zijn aflegger werd knap binnengetrapt door Okereke. In de slotseconden gaf de Brugse kapitein ook de assist voor Diagne. De Nederlander zit zo al aan tien assists dit seizoen.

Text: 

“Dit was een terechte overwinning voor ons. We hebben heel wat kansen gecreëerd, maar we moesten het vlugger afmaken. Want op het einde kon het evengoed nog 1-1 worden, ook met die bal die Simon op het einde van de match nog redt. Het blijft altijd moeilijk om aan de Gaverbeek te winnen. We hebben het vanavond gewoon goed gedaan. Het leek misschien zo dat we onder druk stonden begin tweede helft maar op het veld hadden we steeds de controle hoor. We hebben gewoon gewonnen en dat blijft toch het belangrijkste. De goal van Okereke was trouwens een copy paste van afgelopen zondag met een goeie loopbeweging van David en voorafgaand een dito lange bal van Balanta.” 

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Vormer ontpopt zich zo tot assistkoning. “Ik zei het net tegen Hans: mijn assists maken ze af en de jouwe niet (lacht). Het was wel jammer voor hem, want hij gaf een paar zeer goede passes die beter verdienden. Maar dan ben ik er gelukkig ook nog die ze kan geven. Ik denk niet dat ik zes opeenvolgende overwinningen in uitwedstrijden al meegemaakt heb bij Club. Momenteel zijn we gewoon goed bezig, het is wel eens anders geweest. We zijn er heel blij mee en we moeten gewoon doorgaan op ons elan. Met die tien assists ben ik uiteraard zeer blij maar dat goaltje blijft wel achterwege. Assists zijn even belangrijk hé maar ik ben er niet echt mee bezig hoor.” (MDK)

Related articles