Ruud Vormer: “Het ging te langzaam”

Ruud Vormer viel in na de rust, maar ook de Nederlander kon Club niet aan een doelpunt helpen tegen een stug Eupen. De middenvelder leek na tien minuten in de tweede helft getorpedeerd te worden in de zestien meter, maar scheidsrechter Van Driessche zag er geen graten in.

Text: 

“We hadden geen rekening gehouden met puntenverlies”, vertelde de Brugse kapitein na de match. “We hadden hun wedstrijd gezien tegen Gent en zijn er vol voor gegaan. We probeerden vroeg te scoren om het dan rustig te kunnen uitspelen. Die goal ontbrak en daar staan we nu. Het voetbal was niet goed genoeg. We moeten gewoon naar onszelf kijken en de ballen binnen trappen. Het ging te langzaam en dan is het tegen zo’n tegenstanders altijd moeilijk. Het is een beetje handbal dat je speelt. Je moet ze kapot spelen: meer de spitsen vinden over de grond, de combinaties zoeken en dat deden we te weinig.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

In de tweede helft claimde Club een strafschop na een fout op Vormer. “Het was een duidelijke penalty voor mij. Ik voelde hem goed in mijn nek. Ik begrijp soms niet wat ze in het busje doen. Misschien zeggen ze ‘hij kon er niet bij’, maar als je dit op het middenveld doet, dan fluiten ze dit toch ook? Maar goed, we moeten gewoon positief blijven naar dinsdag toe.” (KN)

Related articles