Ruud Vormer: “Moeten deze lijn proberen door te trekken”

Dat de Clubspelers met een brede smile de pers te woord stonden zal niemand verbazen. Zo ook Ruud Vormer, die duidelijk weer naar zijn topvorm aan het toegroeien is.

Text: 

“We moeten deze lijn proberen door te trekken”, opende de Brugse kapitein zijn wedstrijdanalyse. “Want daarmee kunnen we niet alleen Genk pijn doen, maar al onze tegenstanders. Misschien zijn er mensen die deze 3-1 overwinning overdreven zullen vinden, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik denk dat we vandaag een heel goed Brugge hebben gezien, met heel positief voetbal, met druk naar voor, waardoor Genk niet in hun spel kwam. Als je in de eerste helft dan ook twee mooie doelpunten kunt scoren, dan wilden we dat natuurlijk niet meer uit handen geven.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Vormer kon zelf voor de beslissende 3-1 zorgen. “Leuk momentje in de wedstrijd toen ik ons derde doelpunt had gescoord, was het feit dat de coach mij persoonlijk kwam feliciteren met mijn treffer. Ach, ik heb nooit een probleem gehad met hem. Meer dan een beetje boos na mijn wissel tegen Gent was het niet, laat dat duidelijk zijn. Maar dat is allemaal bijzaak. Het is duidelijk dat onze trein weer op de rails staat. Dat moeten we de komende week proberen door te trekken, zowel op Salzburg als op Anderlecht.” (FDC)

Related articles