Ruud Vormer: “Oververdiend gewonnen”

De Brugse kapitein vond het een verdiende overwinning op basis van het spel en het aantal doelpogingen. Club domineerde na de vroeg achterstand en zette de scheve situatie alsnog recht via twee strafschoppen.

Text: 

“We hebben oververdiend gewonnen, aangezien we in de eerste helft zeker al een paar keer konden scoren maar de kansen er niet in wilden. We begonnen jammer genoeg slecht aan de match waar we op één lange bal een vrije trap weggeven met het gekende gevolg. Dan denk je ‘daar gaan we weer’, maar we hebben ons uiteindelijk goed herpakt. Als zij dan een tweede konden maken, dan kon je zomaar weer eens de ‘lul’ geweest zijn, maar gelukkig hebben we dat goed recht gezet. We hebben gewoon goed gespeeld maar het mag ook gezegd worden dat hun doelman een uitstekende match keepte. In de tweede helft creëer je nog wel wat kansen met twee terechte strafschoppen als gevolg. Bij de handsbal van De Bock zei ik het meteen tegen de scheidsrechter. Geen discussie mogelijk en zo geschiedde. Op het einde was het soms nog bibberen maar dan moeten we slimmer worden en de hoeken ingaan en de bal proberen vasthouden. Nu creëer je stress en geef je hoop aan de tegenstander.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

De Nederlander keek ook vooruit naar het verdere verloop van de competitie. “Het is gewoon een spannende en rare competitie, maar ik geniet er wel van hoor. Met de nakende play-offs weet je nooit wat er zal gebeuren. We moeten nu gewoon zo doorgaan en dan zien we wel waar we eindigen. Na het verlies van Racing Genk waren we niet echt geprikkeld want we weten dat we iedere match ‘vol gas’ moeten geven. Vandaag hebben we wel een beter Club gezien ten opzichte van vorige week.” (MDK)

Related articles