zondag 2 mei 2021 22:00

Ruud Vormer: “We moeten nu blij zijn met de 2-2”

Ruud Vormer bediende in het slot van de wedstrijd Bas Dost. De Nederlandse spits werkte koelbloedig af en bezorgde Club een punt in deze thuiswedstrijd tegen Anderlecht. De Brugse kapitein baalde eerst, maar toonde zich achteraf wel tevreden met het behaalde punt.

"Dit is een gouden punt voor ons als je het verloop van de wedstrijd ziet. We spelen een hele matige eerste helft. Er zat weinig power in, we lieten ze lekker spelen tegen ons. Ze kregen ook alle ruimte. In de tweede helft zetten we het om. Er zat meer grinta in, meer agressie. Dan weet je dat je Anderlecht pijn kan doen. Ze trapten nog wel een hele mooie vrije trap binnen. Dan denk je: ach... ach… we lopen weer achter de feiten aan. Maar gelukkig schoot Basje nog z'n goal binnen. Tuurlijk dat je hier altijd wil winnen, alleen moeten we nu blij zijn met de 2-2."

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Club begon niet goed aan de wedstrijd, een werkpuntje voor de ploeg alvast. "Het kan niet altijd goed zijn, we moeten wel meer van onszelf eisen. We moeten even met elkaar babbelen: Jongens, beter beginnen! Dan kan je iedere wedstrijd winnen als je goed start. Nu waren zij scherper in de duels, ze waren gewoon beter de eerste helft."

 

Ruud Vormer baalde toen hij van het veld stapte. "Ik begrijp wel dat sommige blij waren met de 2-2, maar tegen Anderlecht wil je altijd winnen als Bruggespeler. Daarom baalde ik een beetje. Maar je moet ook niet te negatief zijn. We hebben nu acht punten voor met vijf wedstrijden te gaan. Nu proberen we op Genk te winnen en dan zien we wel."

 

Voor de wedstrijd werden de spelers aangemoedigd door een hartelijke ontvangst van het Blauw-Zwarte legioen. "Ik heb ervan genoten. Ik heb het al vaker mogen meemaken. Het blijft een apart iets. Je zit in de bus en dan staan er duizend mensen, misschien wel meer, je op te wachten. Dat geeft altijd wel een kick."

 

Door de halvering van de punten blijft het spannend in deze Champions' Play-offs. "Automatisch reken je toch, dat doet iedereen. We hebben het wel tegen elkaar gezegd: stel we winnen vandaag en je kan op Genk winnen, dan was het een mooie avond misschien geweest. Het zij zo. We moeten er gewoon weer staan tegen Genk. Het is spannend. Maar als je zestien punten voor staat, met alle respect, dan moet je gewoon kampioen zijn. Dat is in iedere competitie zo. Als wij zestien punten achter staan, dan gun ik het ook de andere. Langs de andere kant, je krijgt leuke wedstrijden. Maar als je zoveel punten voor hebt, dan moet je die titel hebben." (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in