Ruud Vormer: “Zaten zeker nog niet met onze gedachten bij Galatasaray”

Club speelde zeker geen wereldpartij in de 145ste stadsderby, maar uiteindelijk viel er weinig af te dingen op de 0-2 overwinning. Ook Ruud Vormer was in zijn perspraatje achteraf eerlijk dat Club op ervaring dit stadsduel had gewonnen.

Text: 

“Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben”, waren de eerste woorden van de Brugse kapitein. “In de eerste helft lieten we ons een paar keer vangen aan hun scherpe counters en was er tot tweemaal toe een goede Simon Mignolet nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. Maar na de rust en na enkele tactische aanpassingen konden we dan het tweede doelpunt scoren. Voor de rest kwam Cercle weinig of niet in het stuk voor. In de eerste helft was er te weinig beweging voorin, waardoor we weinig kansen konden creëren. Gelukkig konden we dan even voorbij het halfuur toch scoren en konden we al een ietsje rustiger acteren.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Een wedstrijd tegen Cercle is natuurlijk geen wedstrijd tegen Galatasaray, hoe verschillend is het om in vijf dagen tijd de knop om te draaien? “Och, dat is een wereld van verschil”, gaat Vormer verder. “Maar daarnet zaten we zeker nog niet met onze gedachten bij Galatasaray, echt niet hoor. Onze coach had het er de afgelopen dagen meer dan eens over dat we nog niet aan de Champions League mochten denken en ik denk dat je dat vanavond kon zien. Nu, komende woensdag is het weer een totaal andere wedstrijd. Ik hoop uiteraard dat we de drie punten hier kunnen houden, maar dat het niet van een leien dakje zal lopen, weet iedereen wel.” (FDC)

Related articles