woensdag 17 juni 2015 09:55

Ryan wint nipt in openingswedstrijd kwalificatiecampagne

Sinds gisteren zit het seizoen van Mathew Ryan er op. De Australische goalie had nog één opdracht voor de boeg. Met een verplaatsing naar Kirgizië werd de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 afgetrapt. Eindigen met een overwinning was een vereiste voor de Socceroos.

Al in de eerste minuut leek Australië op weg naar een riante overwinning tegen de voetbaldwerg uit centraal-Azië, dat op plaats 177 in de FIFA World Ranking staat. Mathew Leckie werd onderuit gehaald in de eerste minuut en kapitein Mile Jedinak werkte de vrije trap simpel voorbij de muur en de niet zo best uitziende doelman van Kirgizië. De Aziaten bleven echter enthousiast en gingen massaal in de aanval, op zoek naar een gelijkmaker. Doordat het vizier niet scherp stond, moest ‘Maty’ niet ingrijpen, maar Australië was gewaarschuwd.

Met de inbreng van Tommy Oar, transfervrij nadat zijn contract bij FC Utrecht afliep, werd een nieuwe wind in de Australische aanval geblazen. Mark Milligan stuurde de flankaanvaller diep en Oar werkte beheerst af in de rechterhoek. De overwinning leek binnen, maar in de toegevoegde tijd lukte Kirgizië de aansluitingstreffer nog. De beelden toonden aan dat het doelpunt nogal opzichtig met de hand gescoord werd, maar de scheidsrechter – die ook al een strafschop voor Australië vergat te fluiten – reageerde niet. De Brugse nummer 1 kon hierdoor niet met een verhoopte clean sheet het seizoen afsluiten, maar mag toch tevreden zijn met het uiteindelijke resultaat. Op 3 september ontvangt Australië thuis Bangladesh in de tweede wedstrijd van de kwalificatiecampagne.

AustraliëMaty Ryan – Ivan Franjic, Alex Wilkinson, Matthew Spiranovic, Aziz Behich – Mile Jedinak, James Troisi (71’ Matt McKay), Mark Milligan – Mathew Leckie, Tim Cahill (87’ Tomi Juric), Nathan Burns (56’ Tommy Oar)
Doelpunten1’ Mile Jedinak 0-1, ’67 Tommy Oar 0-2, 90’+2 Azamat Baimatov 1-2

 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in