Visual menu

dinsdag 4 juni 2019 10:00

Schrijvers onderuit tegen Frankrijk met Belgische beloften

In aanloop naar het EK U21 in Italië oefenden de Belgische U21 maandagavond tegen hun leeftijdsgenoten van Frankrijk. De Jonge Duivels, met Schrijvers opnieuw als kapitein, liepen een blauwtje tegen Les Blues: 3-0 werd het in Le Mans.

Bondscoach Johan Walem moet na het uitvallen van Zinho Vanheusden en Landry Dimata nog sleutelen aan zijn typeploeg en dat bleek in de oefenwedstrijd tegen de Fransen. Verdedigend liep het stroef, Reine-Adélaïde werkte simpel af na een redding van Jackers op een schot van Dembélé. 10 minuten later was het Dembélé zelf die scoorde. Schrijvers probeerde de bakens te verzetten en pakte uit met enkele mooie passes, maar Leya Iseka kon de goede kansen niet afwerken. Schrijvers bleef na rust in de kleedkamer en zag Reine-Adélaïde zijn tweede van de avond scoren.

 

Volgens Schrijvers waren de Belgen niet klaar voor de wedstrijd. “We missen automatismen zonder enkele sterkhouders erbij, maar de oorzaak van deze nederlaag is dat we niet klaar waren. We namen het op als een oefenmatch en gingen de duels te weinig aan. Laat dit een les zijn voor het EK zelf.”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in