Visual menu

woensdag 12 september 2018 10:00

Schrijvers scoort, Vanaken niet tussen de lijnen

Met Mitrovic, Schrijvers, Cools en Danjuma kwamen dinsdagavond 4 Clubspelers in actie voor hun land. Terwijl de Belgische U21 een grote stap naar het EK 2019 zette, kenden Jong Oranje en Kroatië een moeilijke avond.

Voor de Belgische U21 startten Siebe Schrijvers, kapitein, en Dion Cools in de basis tegen Hongarije. De belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije kon België meer zekerheid geven over de groepswinst en dat gebeurde ook. Dimata zorgde al snel voor de voorsprong en verdubbelde die na rust vanop de stip. Schrijvers kon met een strak schot van net buiten de zestien de 0-3 eindstand op het bord zetten. Grootste concurrent in groep 6 Zweden verloor in eigen huis van Turkije, waardoor België nu 3 punten voorsprong heeft met nog 1 wedstrijd te spelen. Als de Belgen in oktober niet verliezen in Zweden, is het EK in Italië een feit.

Schrijvers scoort, Vanaken niet tussen de lijnen
Schrijvers scoort, Vanaken niet tussen de lijnen

In groep 4 moest de Nederlandse U21 winnen tegen Schotland om nog kans te maken bij de beste tweedes te eindigen. Het werd een frustrerende avond in Doetinchem, waar Danjuma in de basis begon. De winger mikte in het begin van de match net naast doel. In de tweede helft zette Hornby de Schotten op voorsprong, maar Koopmeiners bracht de stand op 1-1 zo’n 20 minuten voor tijd. Jong Oranje duwde door, maar kreeg in het slot het deksel op de neus. Rosario haalde Ferguson neer, kreeg rood en gaf een strafschop weg, waardoor Hornby de 1-2 eindstand op het bord kon zetten. Met nog 2 matchen te gaan, staat Jong Oranje vierde in zijn groep en moet het hopen op een mirakel om nog naar het EK te gaan.

 

Ook Matej Mitrovic kende een moeilijke avond. Tegen een ontketend Spanje verloor Kroatië met maar liefst 6-0. Man van de avond was Marco Asensio. De aanvaller van Real Madrid zorgde met 2 goals en 3 assists voor een monsterscore in Elche.

 

Hans Vanaken (IJsland – België 0-3), Karlo Letica (Kroatië) en Ethan Horvath (VS – Mexico 1-0) kwamen niet in actie op dinsdag.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in