zondag 8 januari 2023 16:30

Scott Parker: "Hard werken om de fans terug te geven wat ze verdienen"

Voor Scott Parker was het tegen leider KRC Genk zijn vuurdoop als coach van Blauw-Zwart. Na zijn eerste wedstrijd was hij zowel tevreden als ontgoocheld.

“Het is geen resultaat zoals we gehoopt hadden", begon de coach zijn relaas. "Over delen van onze wedstrijd ben ik wel tevreden. Hoe we speelden, de kansen die we creëerden,...”
Pas vier dagen was coach Parker aan de slag vooraleer KRC Genk in de ogen te kijken. “Ik ben blij met wat ik in bepaalde situaties zag. Je zag dat de spelers al dingen hebben opgepikt die we willen zien, patronen die we willen uittekenen. We hebben goede kansen gecreëerd en een mooie goal gemaakt.”

“Natuurlijk is er nog veel werk en hard werken gaan we ook doen de komende dagen. Sommige zaken moeten we nog finetunen, maar hier staat dus een al bij al tevreden coach. Nogmaals...uiteraard niet om het resultaat, maar omdat ik kon zien dat de jongens op die korte tijd al heel wat meegenomen hebben uit de trainingen en dat stemt me tevreden”, ging hij verder. “Ook onze ingesteldheid in deze wedstrijd, de intensiteit, vond ik goed. Werken we de kansen af, ga je misschien anders naar huis, maar dat is voetbal. Volgende keer gaat de bal er misschien wel in. Aan de andere kant gaan we ook de tegengoals analyseren, want ook dat is belangrijk.”

Mats Rits maakte zijn wederoptreden na een lange blessure en ei zo na kon hij scoren. “Mats besliste om de bal af te leggen waar hij misschien beter zelf had getrapt. Legt Yaremchuk echter de bal binnen, zijn we hier niet over bezig”.

Sylla kreeg twee keer geel en moest dus het veld verlaten. “We gaan met hem praten. Hij is een jonge speler met veel potentieel. We moeten hem wel leren dat er bepaalde lijnen zijn waar je niet over kan omdat je anders jezelf en de ploeg straft. Hij heeft nog veel te leren en hij is nu enorm ontgoocheld, maar aan ons om hem in zijn leerproces te helpen”.

Hij had ook een goed woordje over voor de meegereisde Clubfans. “Ik wil graag ook onze fans bedanken. Na een 3-1 ons zo blijven steunen, dat zie je niet overal. We gaan hard werken om hen terug te geven wat ze verdienen”.

De kennismaking met onze competitie was coach Parker alleszins bevallen. “De sfeer in het stadion was leuk. Het niveau was aangenaam om te zien met een goede intensiteit in de wedstrijd ook, tegen een sterke tegenstander. Mits betere afwerking zat er voor ons meer in, maar nu is het aan ons om te werken naar de volgende wedstrijd”, besloot hij. (EV)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in