maandag 2 januari 2023 17:30

Scott Parker: "Het is een grote eer om hier te zijn"

Maandagnamiddag werd onze nieuwe coach, Scott Parker, voorgesteld in het Belfius Basecamp. Iets na vier uur kreeg hij de eerste vragen voorgeschoteld van verschillende journalisten. “Het is een grote eer om hier te zijn. Ik kijk echt uit naar deze challenge.”

De 42-jarige Engelsman startte z'n trainersloopbaan als trainer bij de U18 van Tottenham om daarna onder Claudio Ranierie en Slavisa Jokanovic assistent-trainer te worden bij Fulham. In februari 2018 werd Parker hoofdtrainer in Craven Cottage. In 2020 haalde hij met de Londenaars de promotie naar de Premier League binnen. Na zijn periode bij Fulham ging Parker aan de slag bij Bournemouth. Ook met The Cherries kon Parker promotie naar de Premier League afdwingen. Nu kiest hij dus voor Blauw-Zwart: “Ik kijk echt uit naar deze uitdaging. De club past bij me op vlak van hoe ik voetbal zie. Ik moet omringd zijn door mensen met een duidelijke strategie en visie en dit kan ik hier terugvinden.”

“Hoe ik ben als coach? Een intense in wat ik verlang van mijn spelers. De No Sweat No Glory-mentaliteit benadrukt precies wat ik ben. Een miljoen procent. Ik wou het allerhoogste uit m’n carrière halen als speler en dat blijft heel hard aan mij hangen. Als iemand halverwege het seizoen instapt als hoofdtrainer, moet je natuurlijk snel kunnen zien wat je wil veranderen. Ik twijfel er niet aan dat we met deze ploeg succesvol kunnen zijn. Het is aan mij om dat elke dag te stimuleren en door te gaan.”

Denis Odoi kent hij nog van z’n periode bij Fulham. “Ik heb heel kort contact gehad met Denis Odoi. Hij was heel positief over de club, het Basecamp, de spelersgroep. Ik kijk ernaar uit om Denis opnieuw te zien morgen. Ik had een heel mooie periode met hem bij Fulham, hij is een op en top professional en heel goede speler. Dus ja, ik kijk ernaar uit om hem morgen weer te zien, hij kan me wat raad geven waar nodig.”

“De competitie? Het is inderdaad een heel groot verschil. Ik ken wel een play-off systeem van in de Championship. We hebben er zeker over gesproken, al snap ik het nog niet 100%, maar dat komt wel!”

Parker zal morgen z’n eerste training leiden. Zondagmiddag staat Genk op het programma. Herbekijk de volledige persconferentie hieronder.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in