vrijdag 20 januari 2023 00:00

Scott Parker: "Te weinig drang om dat tweede doelpunt te maken"

Ook de derde wedstrijd onder Scott Parker leverde geen 3 punten op voor Club en dus was de nieuwe coach uiteraard ontgoocheld.

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld na deze partij", begon de coach zijn relaas. "Ik vond dat we de eerste helft controle over de wedstrijd hadden en dan kwamen we ook op voorsprong. In de tweede helft lieten we het echter na om op zoek te gaan naar meer goals, dus daar ben ik ontgoocheld over. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk de opening te zoeken, maar we gingen te weinig op zoek naar dat tweede doelpunt. Ons team stond niet meteen onder grote druk, maar bij 1-0 bestaat er steeds de kans op dat tegendoelpunt en dat gebeurde jammer genoeg ook. Het doet er niet toe dat het dan om een individuele fout ging. We hadden dus nog wel controle, maar te weinig drang naar meer goals en dat was teleurstellend."
Een echte verklaring is moeilijk te geven. "Ik vond dat het ritme er wel in zat, maar er was jammer genoeg veel te weinig doelgevaar. In de eerste helft lukte dat wel en vonden we vrij makkelijk die openingen met enkele goede kansen als gevolg. In de tweede helft speelden zij meer op de tegenaanval, maar dat was te verwachten. De manier waarop wij in de tweede helft speelden, was vooral niet zoals het moest. Daar moet aan gewerkt worden en dan vooral op vlak van de wil om meer goals te scoren en zo de tegenstander niet meer in de match te laten komen."
In de tweede helft groeide het vertrouwen bij STVV. "Bij 1-0 is dat vrij logisch dat ze er bleven in geloven, maar daar hebben wij ook aan mee geholpen op de manier hoe we de tweede helft speelden. We zijn er zelf niet meer in geslaagd om gevaarlijk te worden of om onze aanvallende spelers in een gevaarlijke positie te brengen. We slaagden er niet in om de tegenstander onder druk te zetten. We speelden te veel in een zetel, maar ik wil vooral vooruit spelen en goals maken. Wanneer het echter 1-0 blijft, dan blijft het publiek ook nog volop achter hen staan en kan er altijd iets gebeuren."
Na Anderlecht stelde coach Parker een mentaal probleem vast en dat was ook vanavond het geval. "Zeker en vast...en dat is iets dat we heel snel moeten ombuigen. Er is dus nog heel veel werk te doen en dat valt niet te ontkennen. Dat begrijpt ook iedereen, maar dat vergt wat tijd. Morgen moeten we deze wedstrijd analyseren en zo snel mogelijk de pijnpunten aanpakken. Enkel zo kunnen we opnieuw het team worden dat we moeten zijn."
Mignolet pakte eerst uit met een knappe redding, maar bij het tegendoelpunt ging hij ongelukkig in de fout. "Ik heb de fase nog niet teruggezien, maar morgen zullen we sowieso het tegendoelpunt en alle tegenkansen analyseren (zoals we altijd doen)."
Coach Parker wacht nog steeds op zijn eerste winst met Club. "Uiteraard is dat geen prettig gevoel, maar ik ga mij daarop ook niet fixeren. Ik wil vooral zo snel mogelijk het team creëren en opbouwen dat we willen zijn. Dat is het allerbelangrijkste nu", besluit een ontgoochelde Scott Parker. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in