zondag 15 januari 2023 16:45

Scott Parker: "Teleurgesteld voor de fans en de spelers"

Blauw-Zwart slaagde er niet in om zijn vele kansen af te maken en bleef uiteindelijk met een gelijkspel achter. Coach Parker was logischerwijs teleurgesteld na de match.

"Eerst en vooral ben ik natuurlijk teleurgesteld", ging de coach van start. "Teleurgesteld voor de fans en uiteraard ook voor de spelers. We speelden een sterke match en creëerden vele kansen tegen een goed georganiseerd elftal. Daarnaast kregen we ook niet veel kansen tegen. Dan is het natuurlijk extra zuur dat we er niet in slaagden om meerdere kansen af te werken en op het einde nog dat ongelukkige tegendoelpunt te incasseren. We hebben onszelf vooral tekort gedaan, want we moesten veel beter afwerken. Dus in het algemeen ben ik zeker ontgoocheld over het resultaat, maar wel tevreden over ons spel. Ik leer het team uiteraard nog steeds wat kennen en dat gaat steeds beter, maar dat vraagt ook tijd. In dat proces moeten we ook leren omgaan met situaties zoals vandaag."
Yaremchuk kende een ongelukkige wedstrijd, maar blijft wel het vertrouwen van de coach krijgen. "Je merkt inderdaad wel dat Roman wat gebrek aan vertrouwen heeft en dat hij bijgevolg ongelukkig is in zijn afwerking op doel. Het is echter een speler waar ik vertrouwen blijf in hebben, want hij geeft echt alles op training en ook in de wedstrijd zelf. Het zit gewoon wat tegen voor hem, maar over het algemeen ben ik zeker tevreden over zijn spel vandaag. Ook met zijn 'commitment' naar het team toe zit het wel goed."
Op het einde van de reguliere speeltijd werden nog drie wissels doorgevoerd. "Het klopt zeker dat deze wissels eerder konden uitgevoerd worden, maar dat had gewoon te maken met de omstandigheden van de wedstrijd. Nadat Anderlecht de gelijkmaker scoorde, veranderde dat het proces. Je probeert als coach steeds in te schatten wanneer je welke spelers zal brengen om een impact te hebben op de match."
Na de gelijkmaker had Club geen reactie meer in huis. "Dat heb ik inderdaad ook vastgesteld en dat is een punt waar we hard aan moeten werken. We kwamen op een mooie manier op een verdiende voorsprong, maar dan zag ik dat we niet meteen konden doordrukken. Dat is een psychologisch aspect. In de hoofden van de spelers waren ze vooral aan het focussen om de 1-0 te behouden, terwijl we op dat moment eigenlijk voluit voor die tweede treffer moeten gaan. Dat hebben we nagelaten en dat is iets waar we moeten uit leren. We moeten hard blijven werken om het beste uit dit team te halen en aan bijvoorbeeld de titel moeten we absoluut niet denken nu. Het is belangrijk dat we begrijpen wat we goed doen, maar vooral wat er moet verbeteren", besluit coach Parker. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in