Seizoensoverzicht Foundation 1 | Voetbalkraks, G-ploeg en Homeless Team

Club Brugge Foundation heeft alweer een schitterend voetbalseizoen boordevol communityprojecten achter de rug. Deze week zetten we iedere dag enkele initiatieven van Club Brugge Foundation in de kijker om de supporters kennis te laten maken met onze uitgebreide communitywerking.

Vandaag komen de ‘Voetbalkraks’, 'G-ploeg' en ‘Homeless Team’ aan bod.

"Wij staan wekelijks met alle trainers paraat om onze Voetbalkraks een fantastische tijd te bezorgen. Op zichzelf zijn ze soms zo kwetsbaar, maar eens ze in Club-outfit op het veld staan, bloeien ze helemaal open. Ook voor ons is het een openbaring om hen wekelijks te zien groeien.” aldus Philippe Servais, Hoofdcoach Voetbalkraks.

Eens ze in Club-outfit op het veld staan, bloeien ze helemaal open

Voetbalkrakstrainer Philippe Servais

Eén van de hoogtepunten van het seizoen was ongetwijfeld de training die de A-kernspelers van Club Brugge hadden voorzien voor de spelers van de G-ploeg en de Voetbalkraks.

“We zijn een team waar iedereen kansen krijgt, ongeacht zijn achtergrond. Daklozen, thuislozen, mensen met een moeilijke thuissituatie, maatschappelijk kwetsbaren, Bruggelingen met diverse problemen, … Tijdens de trainingen kunnen deze spelers even weg uit de dagelijkse sleur en kunnen ze zich al voetballend amuseren. Aan de hand van de structuur, regels en afspraken binnen een voetbalploeg willen we hen ook verder helpen in het leven. Hen zien evolueren, zowel op sociaal als sportief vlak, geeft enorm veel voldoening.” aldus Riekert Stael – Buurtsport Brugge, begeleider Homeless Team.

Aan de hand van de structuur, regels en afspraken binnen een voetbalploeg willen we hen verder helpen in het leven.

Riekert Stael – Buurtsport Brugge, begeleider Homeless Team

Voor de uitvoering van deze projecten kan Club Brugge Foundation al vele jaren rekenen op de grote steun van Club Brugge, verschillende privésponsors, diverse subsidies en schenkingen van supporters.

Ook jij kan jouw steentje bijdragen aan de verschillende projecten van Club Brugge Foundation door tot woensdag 31 mei omstreeks 19u30 mee te bieden op meer dan vijftig matchworn Clubshirts en enkele unieke persoonlijke items van Clubspelers.

Alle items waarop je kan meebieden kan je hier terugvinden.

De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar de werking van Club Brugge Foundation. Wie los van deze veiling een gift wenst te doen aan Club Brugge Foundation kan dit via: www.clubbrugge.be/nl/foundation/over-ons/steun-ons

Related articles