vrijdag 29 mei 2015 12:00

Seizoensoverzicht Foundation: SFCB on Wheels & Blindentribune

Club Brugge Foundation heeft alweer een schitterend voetbalseizoen boordevol communityprojecten achter de rug. Deze week zetten we iedere dag een ander initiatief van Club Brugge Foundation in de kijker om zo onze supporters een beter beeld te geven over onze uitgebreide communitywerking.

Vandaag zijn 'SFCB on Wheels' en de 'Blindentribune' aan bod.

SFCB on Wheels

SFCB On Wheels is een supportersclub voor Clubfans met een beperking. Hiermee wil Club Brugge Foundation voetbal in zijn geheel toegankelijker maken en zich aanpassen aan de noden van andersvaliden. Met SFCB On Wheels wordt bijgedragen aan de erkenning van deze groeiende groep supporters van Blauw-Zwart. Een gezamenlijke stem bij Club Brugge is wat telt.

Afgelopen seizoen verwelkomde Club iedere thuiswedstrijd een vijftigtal rolstoelgebruikers en werd een nieuwe extra rolstoelzone geopend aan de Noord-Westhoek. Deze kunnen vanop een aangepaste plaats de wedstrijd volgen. Ook op verplaatsing gingen er een groeiend aantal roelstoelsupporters mee. Club Brugge is op dit vlak uitgegroeid tot één van de voorbeelden in België.

Meer informatie over SFCB on Wheels kan je HIER terugvinden.

Blindentribune

Club Brugge geeft supporters met een visuele beperking de mogelijkheid om volop mee te genieten van de thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Twee speciaal opgeleide commentatoren van Club Brugge bieden tijdens iedere thuiswedstrijd van Club aan blinde-en slechtziende supporters via aangepaste hoofdtelefoons een gedetailleerde wedstrijdverslaggeving van wat er zich op het veld afspeelt.

De hoogtepunten, de goals en de emoties maken zij op die manier mee vanop de eerste rij. Dankzij dit partnership kon Club Brugge Foundation iedere wedstrijd 20 blinde-en slechtzienden verwelkomen op de blindentribune.

Meer informatie over de blindentribune kan je HIER terugvinden.

Veiling ten voordele van Club Brugge Foundation

Nog tot zondag 31 mei om 18u30 loopt de jaarlijkse onlineveiling van matchworn Clubshirts op ebay. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar de werking van Club Brugge Foundation, waarmee jaarlijks heel wat sociaal-maatschappelijke projecten worden georganiseerd.

Bied mee op één van de vele Clubshirts en steun zo de werking van Club Brugge Foundation.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in