Siebe Schrijvers: “Blij dat we de fans konden verwennen”

Siebe Schrijvers kreeg een basisplaats tegen Zulte Waregem en bedankte zijn coach voor het vertrouwen met een erg belangrijke assist bij het openingsdoelpunt van Diatta.

Text: 

“Ik ben blij dat we ook die laatste wedstrijd van 2019 winnend konden afsluiten”, lachte Siebe Schrijvers achteraf. “Zelf konden we vier keer scoren en gaven eigenlijk niks van kansen weg, dus ik denk dat we zeker tevreden mogen zijn. Waregem maakte het ons, vooral in de eerste helft toch, niet makkelijk met hun extra mannetje op het middenveld, waardoor we heel goed moesten zoeken om een beetje vrije ruimte te krijgen. Uiteindelijk konden we via hoge pressing de bal veroveren in hun strafschopgebied en kon ik Krépin (Diatta, nvdr) bedienen die mooi afwerkte. Na de 1-0 werd het iets makkelijker voor ons, maar toch bleef het wachten op een tweede verlossende doelpunt.”

Siebe Schrijvers
Siebe Schrijvers

Een half uur voor affluiten kwam David Okereke van de bank en die scoorde meteen twee doelpunten in drie minuten tijd. Van een perfecte invalbeurt gesproken. “David (Okereke, nvdr) viel inderdaad uitstekend in en zo kregen we nog wat tijd om ons trouw publiek te verwennen. Altijd zijn ze op de afspraak, zowel thuis als bij een uitwedstrijd en dat weten wij als speler zeker te appreciëren. Velen spreken dat Club dit seizoen records kan breken, maar daar denken wij als speler helemaal niet aan. We moeten gewoon na de winterstop op dit elan proberen verder te doen en dan zien we wel waar we in mei zullen uitkomen. Op het einde van de wedstrijd misstapte ik mij nog en voelde meteen een steek in mijn achillespees, maar ik kon de wedstrijd nog beëindigen. Ik hoop dat de week rust voldoende zal zijn om van de pijn verlost te zijn.” (FDC)

Related articles