Siebe Schrijvers: “Gaven Genk geen schijn van een kans”

Er waren tal van uitblinkers bij Blauw-Zwart, maar de man van de match was wellicht Siebe Schrijvers. De Limburger zette tegen zijn ex-ploeg Club met een goal en een assist op weg naar de zege.

Text: 

“Ons doel was om Genk geen schijn van een kans te geven”, aldus het Brugse nummer 16. “ En ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn. Het kwam er voor ons op aan om Genk zoveel mogelijk op hun doel te drukken en niet in hun spel te laten komen, maar vooral om zelf eerst te scoren, wat in een topwedstrijd uitermate belangrijk is. En ja, mijn assist voor Mata en de 1-0, en mijn doelpunt voor de 2-0 zette ons nog voor de rust op rozen natuurlijk.”

Siebe Schrijvers
Siebe Schrijvers

Schrijvers speelde zo een belangrijke rol in de overwinning van Club. “Het is uiteraard een heerlijk gevoel om in dergelijke wedstrijden beslissend te kunnen zijn, maar vergeet niet dat dit zonder de ploegmaats niet mogelijk is. Uiteraard is het voor mij een heel speciaal gevoel om tegen mijn ex-ploeg, waar ik toch veertien jaar heb gespeeld, een sterke prestatie neer te zetten, maar laat het duidelijk zijn dat ik me mijn overstap naar Club geen moment beklaagd heb. Integendeel zelfs. In het begin was het wel wennen voor mij, maar momenteel heb ik de spelstijl onder de knie en groei ik, net als de volledige ploeg, naar mijn beste vorm toe. Alleen moeten we nu ook de komende weken nog kunnen bevestigen. Dan is volgens mij alles nog mogelijk.” (FDC) 

Related articles