Simon Mignolet: “1-1 was een fair resultaat geweest”

Door een owngoal van Federico Ricca kwam er een einde aan de reeks clean sheets van Simon Mignolet. De doelman kreeg weinig werk op te knappen, maar zag Club wel voor de derde keer dit seizoen thuis onderuit gaan in de competitie.

Text: 

"Thuis wil je altijd winnen, op dat vlak is het doel niet bereikt. Daar moet je eerlijk in zijn. Een punt zat er zeker in. Beide ploegen hadden kansen en wij moeten altijd scoren. Dat gebeurde niet. 1-1 was een fair resultaat geweest. Zelfs meer, want in het begin van de wedstrijd en in de tweede helft hadden we kansen genoeg om een of twee keer te scoren. Zij hadden er ook op de counter. En op het moment dat zij voorkwamen, hadden we niet meer de laatste pass of actie gevonden voor de gelijkmaker."

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Club domineerde wel de partij, maar de bezoekende defensie ontwrichten, lukte niet. "Gent was al tevreden met een gelijkspel. Als ze dan nog eens op de counter kunnen scoren, dan gaan ze nog meer verdedigen. Dat is ook hun recht. De wingback kwam vrij en gaf een voorzet. Dan is dat kwestie van één op één in de box en de bal die goed valt. Je kan dan niet meer zo snel voetballen als in de eerste helft, waar we misschien net iets meer ruimte hadden. Dan is het lastig om die gelijkmaker te vinden, maar we hadden toen nog de kansen om dat te doen. Bij ons viel die bal niet op de juiste plaats om die gelijkmaker of een doelpunt te maken. Eigenlijk moesten we altijd scoren. De coach haalde het aan: als dit handbal of volleybal was, dan win je de wedstrijd. Maar dit is voetbal en ook al speel je goed, dit is pijnlijk. Als speler wil je alles winnen en wil je de winnende lijn doortrekken. Morgen richten we de blik naar Eupen en gaan we daar vol naartoe werken. Naar andere teams kijken, doen we niet. Wij kijken enkel naar onszelf en moeten zoveel mogelijk punten pakken." (KN/KV)

Related articles