zondag 27 februari 2022 16:30

Simon Mignolet: “De Clubaanhang heeft een mooie dag gehad”

Simon Mignolet had amper werk te verrichten in deze topper tegen Antwerp. Club won verdiend en overtuigend met 4-1 en neemt zo de tweede plaats steviger vast.

“Het is een verdiende zege”, gaf Simon Mignolet mee na de gewonnen wedstrijd. “We hebben de ganse match gecontroleerd en we waren de beter ploeg. Eens overtuigend winnen doet ook deugd. We hebben de thuissupporters iets kunnen geven want ze hebben een moeilijke periode gehad. Niet enkel voor ons leuk dus, maar vooral dat we hen thuisdoelpunten gegeven hebben. We kunnen die match ook met 1-0 of 2-1 winnen, maar dit is iets anders. Heel de Clubaanhang heeft een mooie dag gehad.

 

Bij het doelpunt van Antwerp werd Mignolet verblind door de zon. “De zon stond laag. We hadden het er voor de match nog over om te wisselen van kant. Maar ik wou blijven staan omdat we in de tweede helft naar onze supporters speelden. Dan neem je dat erbij. De bal ging zo hoog de lucht in. Op het moment dat hij vertrok, riep ik los. Het was mijn bal die moest pakken door te springen. Onderweg zag ik die niet meer. Ik riep nog op de jongens, maar het was te laat om te reageren. Met een pet omhoogkijken helpt ook al niet. Ik kan er vandaag wel mee lachen, maar het zou zuur om zo te verliezen.”

 

Club nadert nu tot op zeven punten van leider Union. “We wisten wat de resultaten waren, maar je moet dan zelf doen wat je moet doen. We hebben niet enkel en alleen de drie belangrijke punten gepakt, maar ook een statement gezet van hoe we het gedaan hebben. We blijven wedstrijd per wedstrijd opnemen. Het is belangrijk dat we de afgelopen wedstrijden controleerden en niet veel weggaven. Vandaag gaven we helemaal niets weg, want dat doelpunt is zelfs geen kans. Zo kan je vlotter wedstrijden naar je toe trekken en dat hebben we goed gedaan vandaag.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in