zondag 15 januari 2023 16:30

Simon Mignolet: “De grote stap nu is efficiënter leren zijn en de kansen afmaken”

Simon Mignolet was teleurgesteld omdat Club niet de extra boost kreeg die het verdiende na deze topper. Club drukte bij momenten Anderlecht ver terug, maar het vergat om de score verder op te drijven.

“We verdienden gewoon om te winnen. We hadden vijftien schoten op doel tegenover geen enkel van Anderlecht. Dan weet je ook wat er gebeurd is. Als we objectief terugkijken naar deze wedstrijd, dan beseffen we dat we die altijd moesten winnen. Zolang het 1-0 blijft, is er enthousiasme bij de tegenploeg. Een halve kans is soms genoeg om een gelijkspel nog uit de brand slepen. We wisten dat Arnstad vanuit de zestienmeter een goede trap heeft. Odoi blokt die bal goed af en dan valt hij ongelukkig in het pad van Mechele die er zijn voet tegenzet. Ik verwacht dit niet en ik kon hem niet meer uit doel ranselen. Dit mag je tegenkrijgen want je kan er weinig aan doen. Sta je aan kop, kraait hier niemand naar. Maar in onze situatie is dat extra zuur. De grote stap nu is efficiënter leren zijn en de kansen afmaken. Daar zit de grootste winstmarge. In de twee weken met de nieuwe coach hebben we al veel positiefs gezien. Waarom is dit een extra ontgoocheling, niet enkel om het doelpunt of het resultaat. Maar door de situatie. Het maakt nu niet zozeer uit hoe, maar wel dat je wint. Ook het feit dat het de eerste thuiswedstrijd was met de nieuwe coach in een topper tegen Anderlecht. Dat had voor een boost gezorgd.”

Club moet nu hard blijven werken. “Twijfel is niet de weg die we mogen inslaan. Met de nieuwe coach is er een nieuw elan. We hebben al goede dingen gezien. Na Genk hebben we het verdedigend compartiment aangepakt en gezien dat er links en rechts wat bij te sleutelen was. Vandaag geven we geen enkele kans weg, daar hebben we een grote stap gezet. En onder de rust wou de coach intensiteit. De eerste twintig minuten na rust hadden we totaal overwicht en vergeten we gewoon dat doelpunt extra te maken. Yaremchuk heeft een nieuwe kans gekregen op training en hij werkt hard. En zoals iedere voetballer kan hij maar vertrouwen krijgen door zijn job te doen op het veld. Hij heeft een doelpunt nodig waar hij zich kan aan optrekken. Laten we hopen dat dit rap volgt.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in