zondag 22 januari 2023 21:30

Simon Mignolet: “De reactie in de tweede helft was positief”

Simon Mignolet incasseerde tegen Charleroi na een kwartier zowaar twee tegengoals. Vooral bij de tweede tegengoal was er erg veel pech mee gemoeid. Maar de Limburgse doelman zag Club goed reageren na een zwakke eerste helft.

“We begonnen heel slecht aan de wedstrijd. De eerste helft was niet op niveau en we lieten Charleroi te makkelijk voetballen. Zonder dat we het wisten, stonden we 0-2 achter. Dan maak je het jezelf heel erg moeilijk. Het is wel positief dat we de kopjes niet lieten hangen en meteen een reactie toonden. Zelfs al in de eerste helft met een penalty in de slotfase. Daarna heeft de trainer de puntjes op de i gezet tijdens de rust en ons gezegd wat onze verplichtingen zijn. Dat begint met duels winnen, voor elkaar vechten, defensief je job doen en dan pas te denken aan het voetbal dat we kunnen brengen. De reactie in de tweede helft was wel positief. Je kan als Club Brugge zijnde niet enkel de tweede helft spelen, je moet dat een hele wedstrijd doen. Dat moeten we meenemen. Hadden we gestart aan de wedstrijd zoals in de tweede helft dan brachten we ons in een betere positie. Bij de tegendoelpunten op dit moment is er wel pech bij gemoeid. Dat is onze huidige situatie momenteel en de enige manier om eruit te geraken is hard werken en voetjes op de grond houden. Gewoon onze job doen, ons truitje nat maken en voor elkaar vechten.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Zaak is nu om negentig minuten het fysieke spel van de trainer te brengen. “Zo intens spelen vraagt ook tijd om er fysiek aan te wennen. Die duelkracht en fysieke parameters brengen, is niet zo eenvoudig om van de ene op de andere dag te doen. Het is een werkpunt waar de coach op hamert. Momenteel kijkt de buitenwereld enkel naar de mindere resultaten en minder naar de rest.”

Komende week is er de Gouden Schoen en Simon Mignolet is een kanshebber om deze te winnen. “2022 was een heel mooi jaar voor mij, alvast beter dan begin 2023. We zien wel wat het gaat geven voor mij. Ik heb daar geen controle over. Als doelman de Gouden Schoen winnen is speciaal, ik zou daar heel trots op zijn om daar als doelman te staan tussen het lijstje met vorige doelmannen die wonnen. Met Union is er wel veel concurrentie en in de tweede ronde was het Genk dat goed speelde.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in