Visual menu

zondag 23 mei 2021 21:15

Simon Mignolet: “Dit is een collectieve prestatie”

Simon Mignolet kreeg na de wedstrijd de trofee van de ‘Meeste Clean sheets’. De Brugse doelman hield maar liefst vijftien keer de nul in de competitie dit seizoen. Vandaag kreeg Mignolet wat rust, Ethan Horvath speelde in zijn plaats.

“Met mij gaat het goed. Ik had vandaag wat last van mijn knie. Ik heb er al een paar weken last van eigenlijk. Het EK komt er ook aan, ik moet er klaar voor zijn. Dit is vooral een trofee van de ploeg, van het collectief. Als je clean sheets haalt, dan doe je dit niet alleen als doelman. Ik ben de laatste man en we hebben een stugge defensie. Dit is nu het tweede jaar dat we deze trofee binnen halen, dit is een collectieve prestatie. Maar ik neem het graag in ontvangst.”

 

Vandaag vierde Club zijn zeventiende titel met enkele supporters op de tribune. “Dit is zoveel mooier om op het veld te vieren samen met een paar supporters. Maar vooral samen met de groep, de staf, iedereen die er het ganse jaar aan meewerkte. De ontlading was heel erg groot. We gaan vandaag opnieuw samen vieren, dat verdienen we ook. Zo’n momenten moet je koesteren, want dit gebeurt niet vaak in je leven. En ervoor zorgen dat je volgend seizoen met een nieuwe doelstelling kan komen en dat je dat kan meepakken. Dit zijn herinneringen die bijblijven.”

 

'Altijd inhouden hé', zegt Simon Mignolet op filmpjes op social media. “Ja, ik weet dat je alleen met grote woorden, niet ver komt. Ik hou me in wanneer het nodig is. Maar geloof me: vandaag laat ik me wel gaan net zoals donderdag. Dat moet kunnen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in