vrijdag 2 september 2022 23:45

Simon Mignolet: “Dit was een goede generale repetitie”

Club won de derby tegen Cercle met duidelijke 4-0 cijfers. Een clean sheet dus voor Simon Mignolet, die ook tevreden was met de manier waarop deze derbyzege tot stand kwam.

“Deze 4-0 overwinning is een goede generale repetitie voor komende woensdag”, aldus het Brugse sluitstuk. “Ik denk dat we stilaan op dreef beginnen komen. Een 4-0 overwinning net voor een wedstrijd in de Champions League is altijd goed voor het vertrouwen. Als het dan nog een derby betreft, dan is het nog eens zo leuk voor onze supporters. Ik denk dat we het onszelf vandaag makkelijk hebben gemaakt, want vergeet niet dat Cercle een degelijke ploeg heeft en een te duchten tegenstander is. Ze zetten heel hoog druk en lieten ons niet voetballen. Op dat vlak hebben we, zeker de eerste twintig minuten, eerder de tweede linie gezocht en niet die ballen van achteruit waardoor zij moeilijker druk konden zetten zoals al veel tegenstanders dit seizoen hebben gedaan. We scoren dan op het juiste moment de 1-0 en in de tweede helft probeerden wat te controleren en op de counter gevaarlijk te zijn. Ook dat deden we perfect en scoorden we opnieuw op de juiste momenten. Zo bekom je natuurlijk een resultaat als die 4-0.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

“Eigenlijk hebben we gewoon op hun helft proberen te spelen en wachten op het juiste moment om toe te slaan. Eenmaal het 2-0 werd moesten zij nog meer komen. Daardoor kwam er meer ruimte en die hebben we perfect benut. Ik denk ook dat we niet veel kansen hebben weggegeven en ook dat geeft vertrouwen. We hebben ook efficiënt afgewerkt en zo stijgt in alle geledingen het vertrouwen. Dat kan in de toekomst alleen nog maar beter gaan. Iedere nieuwe speler is bijlange nog niet ingespeeld dus zal het wel nog enkele weken duren vooraleer we op volle toeren draaien, maar dat komt wel. De wedstrijd van woensdag tegen Leverkusen is uitermate belangrijk, want als je iets wilt betekenen in de Champions League moet je proberen om al je thuiswedstrijden te winnen.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in