Simon Mignolet: “Dost zorgt voor een surplus"

Club won de moeilijke uitwedstrijd op Beerschot met 0-3, maar de eindstand had er enigszins anders kunnen uitzien ware het niet dat doelman Mignolet opnieuw uitpakte met enkele puike saves.

Text: 

“Het is uiteraard mijn taak om doelpunten te voorkomen”, aldus de altijd nuchtere Clubdoelman. “Aangezien we voor aanvang van deze uitwedstrijd wisten dat de concurrentie opnieuw punten had laten liggen, werd het belang zowaar nog groter. Let wel, iedereen weet ondertussen dat Beerschot bijlange geen meeloper is in eerste klasse en dat het gemakkelijk scoort, dus we waren gewaarschuwd. Gelukkig beschik ik over een zeer solide verdediging en dat scheelt natuurlijk al een slok op de borrel. Ja, Beerschot kreeg kansen, maar scoren konden ze niet en daar ben ik vanavond heel blij om.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Bij momenten zag je weer een vloeiend spelend Club Brugge met opvallend opnieuw een doelpunt van Bas Dost. “Ja, het is duidelijk dat we met Bas er een surplus bij hebben. Het is iemand die kan scoren, maar ook makkelijk de bal kan bijhouden zodat er meer ruimte komt voor de spelers rond hem. Dat kan ons alleen maar ten goede komen. Vanaf nu worden het weer zeer drukke weken met midweekvoetbal en daardoor zal onze trainer opnieuw roteren. Omdat momenteel iedereen nagenoeg fit is, kennen we momenteel een luxeprobleem, maar het kan heel snel keren. Met deze 0-3 wordt het alleszins een leuke terugrit.”
 

Tot slot werd de doelman geconfronteerd met de vele transfergeruchten die momenteel op het internet circuleren. Zijn antwoord was zeer duidelijk: “Mijn gezin en ikzelf zijn hier heel gelukkig. Ik blijf tot 2025 bij Club en misschien nog langer. Meer ga ik daar niet aan toevoegen.” (FDC)

Related articles