Visual menu

zondag 1 augustus 2021 16:15

Simon Mignolet: “Eddy scoorde een mooi doelpunt”

Simon Mignolet heerste terug als vanouds in zijn doelgebied en neutraliseerde een aantal mogelijkheden van Union. Het leverde de doelman meteen de titel 'Man of the Match' op.

"De eerste helft hadden we het knap moeilijk. Union was de beter ploeg en creëerde kansen, wij niet. Dan is het gelukkig 0-0 bij de rust. In de tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd, wonnen we meer duels en kregen we wat kansjes. Dan scoorde Eddy een mooi doelpunt en dan zijn het drie punten die we eigenlijk niet verwacht of verdiend hadden. Maar met vier op zes beginnen we wel beter aan het seizoen dan vorig jaar."

 

Coach Clement stuurde bij na de eerste helft. "We veranderden van systeem onder de rust om onze opbouw makkelijker te verzorgen. Dat lukte goed, maar dan was het nog de kwestie van de duels te winnen zodat we op dat gebied de tegenstander matchten. Dan konden we met ons voetbal en onze kwaliteit het verschil maken. We moeten leren om eerst de duels te winnen en de betere te zijn. Dan maken we wel het verschil."

 

Dankzij een pegel van Sobol won Club deze lastige partij tegen Union. "Ik ken Sobol vanop training en hij kan ze goed binnen rammen. Hij heeft het nu twee keer gedaan; op Kortrijk en vandaag. Het is niet makkelijk voor een doelman, er staat ook veel volk voor je met een corner. Ik ben blij dat hij er in ging."

 

Simon Mignolet werkt intussen hard om terug 100% fit te zijn. "Het heeft nog wat tijd nodig. Niet alleen mijn knie, maar ook wedstrijdritme. Ik heb nog niet veel gespeeld, dit was de eerste negentig minuten. De laatste twintig minuten moest ik op mijn tanden bijten, dat is normaal. Gelukkig met ervaring kan je dat oplossen." (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in