vrijdag 5 augustus 2022 23:30

Simon Mignolet: “Een bitter gelijkspel”

Simon Mignolet moest in de eerste helft een paar keer gevat tussenkomen om een vroege achterstand te voorkomen. Een 1-0 voorsprong na rust kon niet vastgehouden worden waardoor Club tevreden moest zijn met een punt.

“Vier op negen, dat is te weinig voor ons. We begonnen goed aan de wedstrijd en speelden niet slecht, maar we maakten te veel individuele fouten. We gaven kansen weg waaruit Zulte Waregem probeerde te scoren. In de tweede helft kwamen we op voorsprong en was er de hoop dat het tij ging keren. Spijtig genoeg lukte het niet om het af te maken en kwamen de bezoekers weer in de match. Een bitter gelijkspel uiteindelijk en dat is niet wat je hoopte natuurlijk. Als je de wedstrijd ervoor in Eupen verloor, hoop je te antwoorden met een overwinning thuis. Als je op voorsprong komt, hoop je bevrijd te spelen. We kregen nog een aantal halve kansen, maar niet de grote kans om de ban te breken. Zolang het 1-0 blijft, is het gevaarlijk op de counter. Dat gebeurde dan ook met een doelpunt dat we te gemakkelijk weggaven. Zulte Waregem plooide daarna terug en verdedigde goed.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Simon Mignolet moest gevat tussenkomen om een vroege achterstand te voorkomen. “Ik probeer te helpen waar ik kan, ik ben een deel van het geheel. Je voetbalt altijd met elf en elk individu is zo sterk zoals het team presteert. Voor mij is het ook niet makkelijk, onder druk begint iedereen te wankelen. We mogen niet twijfelen aan de kwaliteiten van de spelersgroep. In eerste instantie moet je ontgoocheld zijn. Individuele prestaties zijn op dit moment niet het belangrijkste. Als je thuis niet kan winnen, dan is dat een slecht resultaat als Club Brugge zijnde. Met dat ene punt thuis, kan je niet tevreden zijn. Je moet geen excuses zoeken, maar de oplossing proberen te vinden. We moeten als groep opstaan en hier beter uitkomen. De wil en intentie waren er om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar dat is niet genoeg om te winnen. Je moet zo snel mogelijk antwoorden met een overwinning, anders blijft die bal rollen. We hadden gehoopt dat het vandaag zou zijn.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in