zondag 6 december 2020 00:15

Simon Mignolet: “Een zakelijke overwinning”

Simon Mignolet had niet veel werk op te knappen, al moest hij op slag van rust wel flink aan de bak tegen zijn ex-ploeg. Pol Garcia krulde een vrije trap richting winkelhaak, maar Mignolet zweefde het leer uit de winkelhaak. Club hield opnieuw de nul en won zo met het kleinste verschil van STVV.

“De grootste doelstelling vandaag was de drie punten pakken. Het was wel moeilijker dan dat we gehoopt hadden. Maar langs de andere kant hadden we verwacht opnieuw voor hetzelfde scenario te staan zoals op Moeskroen. Alleen met het verschil dat we hier wel een fatsoenlijk veld hebben om op te voetballen en dat je thuis speelt. Hierdoor creëerden we meer kansen dan op Moeskroen en maakte David op het juiste moment de 1-0. Daarna hebben we goed verdedigd en behoudend gespeeld. Dat is het enige wat je van vandaag moet onthouden. Er zullen nog zo’n wedstrijden komen. We mogen ook niet vergeten dat we vorig seizoen heel wat wedstrijden zo wonnen met 1-0. Een zakelijke overwinning, daarmee ben ik en ik denk de groep mee tevreden. In andere landen zie je trouwens de gevestigde waarden niet bovenaan staan. Het voetballeven door corona zonder supporters is een ander gegeven. Toen ik vroeger met STVV op Club Brugge kwam spelen met supporters, dat is een andere beleving. Ploegen die komen nu naar hier met veel minder schrik door de afwezigheid van de supporters. Dat wordt soms vergeten, maar dan is het makkelijker om in een burcht te spelen.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Mignolet verzamelde zijn zesde clean sheet van het seizoen. “Die clean sheet is niet enkel het werk van de verdediging. Het is de groep die het doet, de hele ploeg. Dat zorgt ervoor dat we rust creëren en dat we met één doelpunt de wedstrijd kunnen winnen. Het brengt stabiliteit in de kleedkamer en in de club. Ik ben daar tevreden mee. Maar eerste zaak is natuurlijk die drie punten te pakken. Ik kwam een tweetal keer goed tussen op kansen van Sint-Truiden, maar daarvoor sta ik er. Op het einde was er nog die kopbal. Ze kwamen toen wat meer opzetten toen we 1-0 voorstonden. Voor de rest hebben de jongens voor mij goed hun werk gedaan.”

 

Dinsdag wacht in de Champions League de laatste poulewedstrijd tegen Lazio. Mits winst stoot Blauw-Zwart door naar de 1/8ste finales. “We moeten er in eerste instantie in geloven. Hier thuis speelden Immobile en Luis Alberto niet mee, maar het was wel tegen een sterk Lazio. We hebben getoond dat we de evenknie waren. Daarna hebben we een goede wedstrijd gespeeld tegen Zenit, waar wat druk opzat. Nu kunnen we vrijuit voetballen, wat in mijn ogen het omgekeerde scenario is voor Lazio. Zij spelen thuis en zullen meer verplicht zijn om zich te kwalificeren door de huidige stand. Misschien kunnen we daarvan profiteren.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in