Visual menu

dinsdag 8 december 2020 21:45

Simon Mignolet: “Getoond waar Club Brugge voor staat”

Simon Mignolet speelde na de rust als een valse libero en zag de ploeg in de tweede helft goed standhouden tegen Lazio. Na de gelijkmaker van Vanaken kon Club ei zo na nog de 2-3 scoren, maar de deklat hield Blauw-Zwart van een overwintering in de Champions League.

“Ongelofelijk hé”, reageerde Simon Mignolet kort na deze match. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Vlug 1-0 achter, dan kwamen we terug in de wedstrijd. Daarna maakten we een domme fout. Na die rode kaart en bij de rust was het vooral kopjes hooghouden en ervoor zorgen dat we in eerste instantie niet afgingen. Je weet daarna nooit: een stilstaande fase, een lange bal die goed valt. 2-2, ze gaan beginnen beven en je weet nooit wat er kan gebeuren. Exact het scenario dat er kwam. We hebben alles geprobeerd. We hebben getoond waar Club Brugge voor staat. Het is nu nog vroeg na de wedstrijd, dus we moeten die rustig analyseren. Maar we zijn er echt heel dichtbij geweest, zelfs met tien man.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

In blessuretijd kreeg Blauw-Zwart nog dé kans op de overwinning, maar Charles De Ketelaere knalde pal op de dwarsligger. “Het moet gewoon goed voor ons vallen. We hebben er alles aan gedaan, zeker die tweede helft. Mits wat risico’s, maar dat moet je doen als je met tien man staat. Spijtig, maar we hebben ons opnieuw getoond. Zes punten tegen Zenit en niet verloren van Lazio, zelfs met tien man. Dat wil toch iets zeggen. Dat is al een grote stap vooruit ten opzichte van onze Champions League-campagne van vorig jaar. We waren er zo dichtbij tot de laatste seconde. Ik zei het bij de draw al dat het tot de laatste wedstrijd was. Maar het was effectief tot de laatste seconde dat we het konden pakken. Dat is nu niet het geval. Maar het is voor de jonge jongens een ongelooflijke ervaring. We moeten daar veel uit leren om in de toekomst nog betere prestaties te leveren.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in