Simon Mignolet: “Goede opsteker voor de internationale break”

Simon Mignolet kreeg twee strafschoppen te verwerken. De eerste werd door Dessers op de paal getrapt, bij de tweede van Bongonda kon Mignolet er net niet voldoende bij. Toch lukte Club nog de 1-2 waardoor de drie punten mee huiswaarts gaan naar Brugge.

Text: 

“Ja, we zijn opgelucht met deze zege", aldus de Limburger. "Drie punten in plaats van één punt maakt een groot verschil. We beginnen nu met zes op twaalf aan de competitie, al is dat nog niet hetgene wat Club Brugge wil natuurlijk. Al is vier op twaalf of zes op twaalf een hemelsbreed verschil. Ik ben er heel erg blij mee. Vooral omdat het tegen Racing Genk is, wat toch een goede ploeg is. Dit is een goede opsteker voor ons net voor de internationale break. Na de break moeten we dan terug de oude draad op pikken. Dat is belangrijk voor ons.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Club speelde een sterke eerste helft op het veld van Racing Genk. “In de eerste helft speelden we inderdaad goed. We creëerden kansen en we kwamen voor op de juiste momenten. We gaven weinig weg. De tweede helft begon een beetje spijtig met een penalty tegen en even later weer een strafschop tegen. Ik denk dat ik de speler raakte, maar ik kan niet inschatten of de bal nog bespeelbaar was in de tweede fase. Dat kan ik niet zien. Maar vandaag twee strafschoppen tegen en toch winnen we met 1-2, daar zijn we tevreden mee. Het voetbal in de eerste helft was beter dan in de tweede, maar vandaag was het resultaat het belangrijkste. Dat is de opsteker die we moeten meepakken om verder te doen zoals we vorig jaar geëindigd zijn.” (KN)

Related articles