Visual menu

donderdag 25 februari 2021 23:45

Simon Mignolet: “Heel frustrerend en spijtig”

De extra coronatest van Simon Mignolet was negatief en dus mocht de doelman alsnog meespelen. De Limburger kreeg amper werk op te knappen, maar moest zich in de slotfase van de wedstrijd gewonnen geven op het schot van Buyalskiy. Club kon niet meer reageren en is zo uitgeschakeld in de Europa League.

“We speelden behoudend, maar ook om een doelpunt te vinden. We hebben de kansen gehad. Als het 0-0 bleef, moesten zij komen en kansen creëren. Ze hebben frissere spelers dan wij, dat is logisch. Ze kunnen dan in de laatste twintig minuten alles of niets spelen. Spijtig genoeg valt dat doelpunt dan net vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Dat is moeilijk om terug te keren en dat gaatje te vinden om opnieuw een kans te hebben. Hadden we ervoor kunnen scoren, dan was het een ander scenario geweest. Heel frustrerend en spijtig. Hadden we de nul kunnen houden, dan gingen we door naar de volgende ronde. Iedereen kwam terug en dan konden we iets moois betekenen in deze Europa League. Op volle sterkte denk ik dat we deze wedstrijd thuis winnen, zeker met het resultaat dat we daar haalden. Iedereen die op het veld stond, heeft alles gegeven. Maar het was net te weinig. De kwalificatie is niet gelukt, dat is voetbal. Dat moet je soms accepteren.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Zo stopt het Europese avontuur van Club in de 1/16de finales. “Het is een ontgoocheling, ik wilde naar de volgende ronde gaan. Vooral voor de jongens die thuis zitten, dan nog een kans krijgen om nog een Europese wedstrijd te spelen. Dit was terecht mogelijk. Als je de waarde meet tussen hun kern en onze kern en met iedereen fit, dan moet je hen verslaan. Dan kan je nog mooie dingen doen in de Europa League afhankelijk van wie je loot. Ik zeg niet dat we van iedereen zouden winnen in de Europa League, maar we kunnen zeker tegen iedereen ons mannetje staan."

 

Hopelijk kan Club wat spelers recuperen voor de volgende competitiewedstrijd zondag. “We zullen zien we er terugkomt. We roeien met de riemen die we hebben op dit moment. Spijtig dat Bas Dost nog uitvalt, hij is belangrijk voor ons. Het elftal dat zondag zal spelen, zal er wel voor gaan. Dat hebben ze vandaag ook gedaan en getoond dat we met het hart van Club Brugge spelen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in