Simon Mignolet: “Het verliep stroef”

Simon Mignolet had in de slotfase een prima redding in huis op het schot van Moeskroenspeler Gnohéré. De Brugse goalie voorkwam zo dat Club met lege handen huiswaarts moest na deze uitwedstrijd.

Text: 

“Er stond maar één ploeg op het veld die wou voetballen, maar dat zijn we gewoon. Dan weet je dat je een hele wedstrijd tegen een muur moet vechten. We hebben dat geprobeerd en alles gedaan wat we konden. Op counter is het ook gevaarlijk, want ze hebben een paar snelle mannen voorin. Het veld was niet super om op te spelen, maar dat mag geen excuus zijn voor ons. Al die situaties maakten het ons niet makkelijk om die muur te breken. Je moet snel kunnen voetballen om dat gaatje te vinden. Dat was spijtig genoeg niet mogelijk. Het verliep stroef en de kans viel niet echt om dat doelpunt te maken. Dan blijft het heel lang 0-0. Elke fout die wij dan maken, wordt gevaarlijk. Op het einde kunnen we zelfs deze wedstrijd nog verliezen. Gezien de omstandigheden zat er dus niet veel meer in. Dat is nu de situatie waar we inzitten. Je kan wel zeggen dat we niet genoeg voetballen om doelpunten te scoren, maar het heeft met verschillende redenen te maken.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

De Limburger hield in de slotfase met een prima redding nog de nul op het bord. ”We trainen er elke dag op. Ik speel vrij hoog mee met de ploeg om continu druk te zetten en aan te vallen. De counters komen snel en dan moet je uit het niets je positie terugvinden. Vandaag wierp dat zijn vruchten af om die bal te redden. Tegen Charleroi en Beerschot slikten we wel een doelpunt na balverlies. Gelukkig kan ik die bal wel pakken en houden we de nul. Voor hetzelfde geld verlies je hier nog met 1-0.”

 

Vanaf morgen volgt al de voorbereiding op die belangrijke midweekwedstrijd tegen Zenit in de Champions League. “We weten dat er veel matchen te spelen zijn. Het is positief dat we opnieuw zo’n grote wedstrijd hebben en iedereen kijkt daar natuurlijk naar uit. Het zal niet gemakkelijk zijn, Zenit is een sterke tegenstander. Maar we hebben in Rusland getoond dat we de drie punten kunnen pakken. Laat ons hopen dat we kunnen zegevieren en ons in eerste instantie kunnen kwalificeren voor de Europa League. Als je dan nog een finale kan spelen om door te stoten in de Champions League, dan zou dat een mooie bonus zijn. We gaan er alles aan doen en ons goed voorbereiden om dat mogelijk te maken.” (KN)

Related articles