Simon Mignolet: “Ik was dolblij toen Mats alsnog scoorde”

Geen nieuwe clean sheet voor Simon Mignolet, want ondanks het feit dat hij tegen Waasland-Beveren geen bal moest pakken, incasseerde de doelman toch een doelpunt. Dankzij een goal van Mats Rits kon Club in extremis nog een overwinning afdwingen.

Text: 

“Het belangrijkste dat we vanavond moeten onthouden zijn de drie punten”, wond de Brugse doelman er geen doekjes om. “Bijna lieten we twee punten liggen, maar onze matchwinnaar Mats Rits was helemaal op het einde nog bij de pinken om nog eens te scoren. Ik was dolblij toen Mats alsnog scoorde, want iedereen beseft heel goed dat het vanavond verre van goed was. Geen degelijk spel, geen kansen en dat is natuurlijk spijtig. Uiteraard weet je dat je in een seizoen zo’n paar wedstrijden zal krijgen zoals die thuiswedstrijd tegen Eupen van in de heenronde, waar we twee punten verloren. Daarnet hebben we twee punten gewonnen. Uiteraard wisten we dat Beveren heel verdedigend zou komen spelen, maar dan kun je enkel een gemakkelijke wedstrijd krijgen door vroeg te scoren.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Voor de Limburger was het een erg frustrerende avond. “Dat zijn inderdaad de moeilijkste wedstrijden voor een doelman”, aldus Mignolet. “Je weet dat je heel weinig werk zult krijgen, maar toch kon ik niks doen aan hun tegengoal. Erg, maar niks aan te doen natuurlijk. Vandaar dat ik heel blij was dat we dan toch met de drie punten konden gaan lopen. En noteer maar dat het komende donderdag een heel ander soort wedstrijd zal worden tegen Manchester United. We zullen zeker op een andere manier kunnen voetballen en dat zal heel goed zijn voor onze groep, want dan zijn we eens niet de favoriet en zullen we hopelijk niet tegen een blok moeten voetballen. Als we dan ook nog een goed resultaat kunnen behalen, dan zou het kunnen dat de trein weer volop vertrokken is.” (FDC)

Related articles