Simon Mignolet: “Niet naar Madrid gaan om gewoon onze wedstrijd te spelen”

Simon Mignolet verzamelde al zijn zesde clean sheet van het seizoen. De doelman had zelf amper werk op te knappen en was tevreden met de efficiëntie voorin.

Text: 

“De mannen voor mij hebben het me zeer gemakkelijk gemaakt vandaag. Daar ben ik uiteraard zeer tevreden mee. We hadden hier nochtans een moeilijke wedstrijd verwacht, maar toen we verdiend op voorsprong kwamen werd het een heel stuk gemakkelijker voor ons, sowieso met die rode kaart. Iets wat we de voorbije weken iets minder hadden gedaan was onze kansen afmaken en daar zijn we vandaag wel in geslaagd. Het had voor de rust gemakkelijk 0-3 kunnen staan. Na de rust hebben we de klus dan helemaal geklaard.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Maandag reist Blauw-Zwart naar Spanje, waar Club met Real Madrid een tegenstander van absoluut topniveau treft. “We zijn nog geen enkel moment bezig geweest met onze komende Champions League-wedstrijd. Daarnet hebben we wel besproken in de kleedkamer dat we nu zo vlug mogelijk moeten recupereren zodat we er staan komende dinsdag. Want er staat ons daar een zware wedstrijd te wachten. We moeten niet naar daar gaan om gewoon onze wedstrijd te spelen. Nee, we moeten ons plannetje maken en zien waar hun sterke en zwakke plekken liggen. En zien waar onze kansen liggen, gezien de snelheid vooraan die we hebben. Zorgen dat we georganiseerd spelen en zo gevaarlijk zijn op de counter. Ik heb het persoonlijk in het verleden in de Champions League ook al meegemaakt dat de mindere ploeg wordt onderschat.” (MDK)

Related articles