Simon Mignolet: “Nog een finale op Old Trafford”

Na vijftien clean sheets in de competitie verzamelde Simon Mignolet nu ook een assist in de Europa League. De Limburger zette met een verre uittrap Dennis op weg naar de 1-0. Mignolet is zo de eerste doelman sinds 2015 die een assist verzamelde in de Europa League.

Text: 

“We zijn trots op wat we getoond hebben. Veel balbezit en kansen, het was een goede wedstrijd van onze kant. Leuk om dit te kunnen doen tegen een ploeg als Manchester United. Voor hetzelfde geld winnen we deze wedstrijd. We hadden kansen om meer te scoren en met wat geluk hielden we de nul. Nu hebben we nog een finale op Old Trafford voor de volgende ronde. Zij hebben licht voordeel, maar we toonden dat we mee voetbalden. Als we in een goede dag zijn, dan kunnen we de evenknie zijn van hen. Je speelt daar natuurlijk wel voor een pak meer toeschouwers en het blijft een grote leerschool voor de jonge gasten. Maar we moeten tonen dat we die stap kunnen nemen en dat we daar onze wedstrijd kunnen spelen.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

De doelman kwam ook nog even terug op zijn assist. “Ik gaf een prima bal op Dennis en hij had een goede afwerking in huis. Na de 1-1 hebben we goed gereageerd en hebben we nog maar weinig weggegeven. Ik moest amper twee of drie ballen pakken. Dat is alweer een pluim voor de verdediging. Het zou mooi geweest zijn om die clean sheet te hebben. We toonden dit seizoen dat we resultaten kunnen boeken tegen topploegen zoals PSG, Real en nu ook Manchester United. Hier kregen we terug ruimte en voetbalden we kansen bijeen. Dat was zaterdag niet het geval tegen Waasland-Beveren. Het ligt aan de ruimte die je krijgt op het veld. De laatste stap die we nog moeten zetten, is de afwerking. We moeten nog meer onze kansen afwerken.” (KN)

Related articles