woensdag 25 januari 2023 22:00

Simon Mignolet: “Ongelooflijk blij met deze trofee”

Simon Mignolet werd eerst voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Doelman van het Jaar en kaapte daarna ook de hoofdprijs weg. De Brugse doelman werd na zijn schitterende prestaties afgelopen jaar uitgeroepen tot Gouden Schoen 2022. De Limburger gaf voor de camera’s van VTM een eerste reactie.

“Ik ben ongelooflijk blij met deze trofee. Wat kan ik zeggen? Eerst en vooral bedankt aan de mensen die voor mij gestemd hebben. Uiteraard ook bedankt aan alle trainers en ploeggenoten. Zij zorgen er dagelijks voor dat ik scherp blijf, zelfs op mijn iets oudere dag. Bedankt ook aan mijn ouders en familie, die ervoor gezorgd hebben wie ik ben. Bedankt ook aan mijn vrouw om zich weg te cijferen voor mij en mijn carrière, dag in dag uit. Uiteraard ook mijn kinderen die ervoor zorgen dat ik het voetbal af en toe ook een beetje kan vergeten. En als ik dan toch een pluim op mijn eigen hoed moet steken, dan vooral het feit dat ik altijd blijf doorgaan. Heel erg dankjewel iedereen!

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Mignolet had 451 voorsprong op Casper Nielsen, die tweede werd. Meteen de grootste voorsprong ooit. Hij is bovendien de eerste doelman sinds Michel Preud’homme in 1989 die de Gouden Schoen wint. “Het feit dat ik voor de vierde keer op rij verkozen werd tot Doelman van het Jaar betekent zeker niet dat er geen concurrentie is. Het niveau van de Belgische doelmannen ligt heel hoog en er is ook heel wat aanstormend talent. Maar ik ben er uiteraard heel erg tevreden mee dat ik voor de vierde keer op rij win. Dat bewijst dat ik een constant niveau gehaald heb en dat is als doelman sowieso belangrijk. Maar je bent uiteraard ook heel erg afhankelijk van de prestaties van het hele team. Bovendien wil je niet alleen op het veld belangrijk zijn, maar ook ernaast. Met Club Brugge zitten we momenteel in een moeilijke periode, maar het is belangrijk om mentaal rustig te blijven en hard te blijven werken. We accepteren de situatie zoals ze is. Het heeft geen zin om terug te kijken naar wat gebeurd is. Het enige wat telt, is wat voor ons ligt de komende weken. Maar samen met de nieuwe coach hebben we er het volste vertrouwen in dat we dat op korte termijn kunnen keren.”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in