zondag 27 september 2020 21:00

Simon Mignolet: “Tegen Anderlecht lijn verder trekken”

Simon Mignolet kreeg weinig werk op te knappen, maar moest zich toch één keer gewonnen gegeven. Dankzij de goal van Deli leidde dat niet tot puntenverlies.

"Ik wist vooraf dat we het niet makkelijk zouden krijgen tegen dit Cercle, dat in de openingsfase van de competitie toch al bewezen heeft veel sterker voor de dag te komen dan vorig seizoen", aldus de Rode Duivel in een eerste reactie. "Juist doordat Cercle als geheel veel sterker staat, kunnen we spreken van een felbevochten zege en ben ik heel tevreden met de drie punten. Al hebben we ons kort na de rust zelf bijna in de voet geschoten door die hele vroege tegentreffer. Gelukkig hebben we ons daarna herpakt en wisten we alweer het verschil te maken op een stilstaande fase." 

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Mignolet ging ook in op de vraag of het al dan niet strafschop was. "Ik heb de beelden nog niet teruggezien, dus ik kan eigenlijk niet echt een mening vormen. Ik was mij gewoon klaar aan het maken voor de elfmeter tot het signaal kwam dat de bal dan toch niet op de stip moest. Maar we komen daar alvast goed weg", gaf de Limburger grif toe. 

 

De doelman kijkt alvast uit naar de nabije toekomst met de loting van de Champions League en de komst van Anderlecht. "Het zijn twee dingen waar ik uiteraard reikhalzend naar uitkijk. Uiteraard wacht er ons een zware loting, maar we hebben vorig seizoen bewezen dat we geen slecht figuur hebben geslagen. En ook nu weer moet het onze bedoeling zijn om Europees te overwinteren. Een trip naar Liverpool is geen must maar zou wel leuk zijn, terwijl ik eigenlijk ook nog niet veel wedstrijden op Italiaanse bodem heb betwist. We zien donderdag wel. En zondag wacht er ons met Anderlecht alvast een topaffiche op Belgisch niveau, een duel tussen twee ploegen die in principe wel willen voetballen. We hopen tegen de Brusselaars de lijn van de afgelopen weken verder te trekken." (MV)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in