zondag 13 november 2022 16:45

Simon Mignolet: “Teleurgesteld dat we zo twee punten verliezen”

Simon Mignolet zag geen vuiltje aan de lucht bij de 2-0 voorsprong, Club had controle over de wedstrijd en de bezoekers creëerden geen groot gevaar. Maar toch moest Blauw-Zwart zich uiteindelijk neerleggen bij een 2-2 gelijkspel.

"We speelden een goede wedstrijd en hadden de controle, met uitzondering van de eerste twintig minuten waar er meer evenwicht was. Antwerp kreeg daar ook een aantal halve kansen. Maar daarna komen we verdiend 2-0 voor. Bij het eerste tegendoelpunt kon het beter en kwamen ze terug in de wedstrijd. Ze gooiden lange ballen vooruit met grote jongens. Maar ook dan kwamen we niet in de problemen of onder druk te staan. Plots staat het gelijk en ben je heel erg teleurgesteld dat je op zo’n manier twee punten moet verliezen. Het ergste is dat je zo punten verliest, je er niets kan aan doen en het niet in eigen handen hebt. Dat is moeilijk en heel frustrerend, maar dat is voetbal."

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Simon Mignolet vond het geen strafschop. "Ik stond op dezelfde afstand als de scheidsrechter. Mijn eerste gevoel was te licht voor in zo’n wedstrijd. Er stond veel op het spel, er was veel emotie. Het was een faire wedstrijd met duels, maar niets dat over de schreef ging. Mensen komen naar het voetbal om intensiteit en contacten te zien. Oké, Mechele zijn arm maakt contact met die speler en ik heb nu ook de beelden gezien. Maar dit maakte het nog meer duidelijk dat dit geen penalty is. Spijtig dat we zo twee punten verliezen wat niet nodig was."

Mignolet zou een beter gebruik van de beelden willen zien. "Ik snap ook niet waarom men wil ingrijpen in zo’n situaties en hoe het Referee Departement zo wil werken. Zo beïnvloed je de score terwijl je rustig beelden kan analyseren. De VAR kan niet ingrijpen daar, dat wist ik. Het moment dat hij floot, was het strafschop. Dat is net het omgekeerde verhaal. In die fase loopt Odoi ook nog achter de bal. De speler kan nooit gevaarlijk zijn. Mechele zou ook nooit de intentie hebben om hem neer te halen, want dat is net de reden waarom je strafschop geeft. Dat begrijp ik niet, dat zou je moeten afwachten. De VAR speelt ook op safe om bij contact niet in te grijpen. Het zou beter zijn om dit te laten doorlopen en pas in te grijpen bij truitje-trek. Dat hebben we ook gezien tegen Westerlo. Maar dat is moeilijk te begrijpen en daar moeten we ons bij neerleggen." (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in