Simon Mignolet: “Trots op manier hoe we hier gevoetbald hebben”

Deze keer geen clean sheet voor Simon Mignolet. De doelman was terecht trots op de geleverde prestatie en zag dat er uiteindelijk meer in zat.

Text: 

“Het is gewoon jammer. Dit was een wedstrijd waarin we toch iets verdiend hebben maar waar we dan uiteindelijk met lege handen achterblijven. We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld, net zoals in Real Madrid, waar we toch getoond hebben dat we kunnen wedijveren met de grote jongens. Wij hebben ze zelf pijn kunnen doen, voldoende kansen gecreëerd. Goed verdedigd ook want we hebben niet zoveel weggegeven. Dan hoop je natuurlijk een punt te pakken of zelfs meer. Spijtig genoeg zat dat er niet in en dat is natuurlijk wel frustrerend. Want met de wedstrijd die we hier spelen en de energie en het werk die we er hebben ingestoken hoop je iets mee te pakken en je Europa League plaats veilig te stellen. Dat is niet leuk maar langs de andere kant moeten we terecht trots zijn op de manier hoe we hier gevoetbald hebben want ik denk niet dat een Belgische ploeg dit in het verleden al heeft kunnen doen tegen toch wel, één van de sterkste ploegen van Europa. Ik denk dat zij terecht ook wel zullen beamen dat ze het vandaag niet gemakkelijk zullen gehad hebben.” 

Simon Mignolet
Simon Mignolet

De doelman kwam ook nog terug op de gemiste strafschop van Diagne. ”We zullen dat intern bespreken en het aanpakken zoals dat moet. Ik ga daar niet over spreken voor de media maar intern en dan zullen we daar ook wel uitkomen. Het belangrijkste is dat we onthouden dat we hier een geweldige wedstrijd hebben gespeeld. Daar kunnen we ons aan optrekken en kunnen we meenemen naar de Belgische competitie.” (MDK)

Related articles