zondag 24 juli 2022 16:30

Simon Mignolet: “Veel leren van de eerste helft”

Club won de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-2 van Racing Genk, maar het eindresultaat had er helemaal anders kunnen uitzien. De bezoekers kregen in de eerste helft kans na kans, maar Simon Mignolet stond telkens pal en zo bleef de schade tot aan de rust beperkt.

“Ja, wat moet ik zeggen?”, waren de eerste woorden van het Brugse sluitstuk. “We waren zeker niet tevreden van de eerste helft waar ik niet minder dan acht reddingen moest doen en dat in een thuiswedstrijd. Nee, daar konden we niet tevreden mee zijn. Finaal ben ik blij dat ik na al die reddingen dan toch aan het langste eind konden trekken. Je komt dan ook nog eens 1-2 achter vlak na de rust en dan denk je van oei, al het werk zal voor niks zijn, maar uiteindelijk vinden we dan toch een manier om de drie punten mee te nemen en daar zijn we meest tevreden mee. We weten ook dat de eerste helft veel beter moet, en daar moeten we de nodige lessen uittrekken. Zo zie je maar dat na amper drie weken voorbereiding we toch twee moeilijke overwinningen behalen, namelijk de supercup tegen Gent en de openingswedstrijd tegen Racing Genk. Het waren verr al zekere van makkelijke overwinningen, en daarnet in die hitte, maar het had slechter kunnen aflopen.”

 

De 1-1 bij de rust was al bij al dan nog een billijk resultaat. Wat werd er dan gezegd in de kleedkamer? “Och, veel werd er niet gezegd hoor, we wisten dat we het anders zouden moeten aanpakken”, aldus Simon Mignolet. “We moesten in de eerste plaats duels beginnen winnen, want dat deden we nauwelijks de eerste 45 minuten. We waren te plat in elk opzicht en daar moet je dan een reactie weten tegenover te zetten. Dat hebben we dan ook wel gedaan Het is iets dat in onze kleedkamer wel leeft dat je altijd de mentaliteit moet proberen te vinden om terug te vechten via ander voetbal en daar zijn we uiteindelijk in geslaagd. De buitenwereld wil natuurlijk dat wij altijd winnen en vooral dan de Clubsupporter, maar voor ons is het wel zo dat we van die eerste helft heel veel kunnen leren. De coach had al gezegd dat we in de openingsfase van de nieuwe competitie een manier moesten vinden om te winnen, maar dat het heel moeilijk ging zijn. We hebben dat nu gedaan, welleswaar niet met het mooiste voetbal, maar de deze drie punten zijn heel belangrijk tegen een echt moeilijke tegenstander.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in